Λατρεύεις τα ζυμαρικά και το γνωρίζω. Σήμερα προτείνω λιγκουίνι με μανιτάρια και υπέροχο φασκόμηλο. Μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Συστατικά

  • 1/2 κιλό λιγκουίνι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ή λιωμένο
  • 2 κ.σ. φασκόμηλο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράζεις τα λιγκουίνι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Ρίχνεις το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρεις τα μανιτάρια ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
  • Προσθέτεις το σκόρδο, το φασκόμηλο και το πιπέρι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη
  • Κρατάς μια κουτάλα νερό από τα ζυμαρικά και τα σουρώνεις
  • Βάζεις τα λιγκουίνι και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτεις τα μανιτάρια, τον χυμό λεμονιού, την παρμεζάνα και όσο νερό χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια παχύρευστη σάλτσα
  • Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και σερβίρεις
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις