Για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2023 του Δήμου Σάμης

198
Λιμάνι Σάμης

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2023 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΜΗΣ

Το θέμα που εύλογα κυριάρχησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σάμης την 10η του Γενάρη του 2023 ήταν το τεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε η Νέα Δημοτική αρχή για το νέο χρόνο και που αφορά τα έργα που εκτιμούν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι το τέλος του.

Ο κάθε πολίτης που επεξεργάζεται το τ.π. μπορεί να διακρίνει ελλείψεις από έργα που εκτιμά ότι απαιτούν κάποιες περιοχές ή… να εκτιμήσει άλλες ατέλειες σ΄αυτό, που χρήζουν επεξήγησης για την αποφυγή παρερμηνείας…
Σίγουρα ο φάκελος του προϋπολογισμού θα παρουσιάσει πληρέστερη την εικόνα που θα πρέπει να αξιολογήσουμε οι δημότες και οι δημότισσες του νέου δήμου Σάμης.

Σαν γενικές επισημάνσεις όμως αναφέρω ότι·
Για ακόμη μία φορά υπήρξε εγκωμιαστική αναφορά στην απόδοση των εργαζομένων στις υπηρεσίες του δήμου μας, πράγμα που αποτελεί γερό θεμέλιο για τις προοπτικές που υπάρχουν.

Έργα αποκατάστασης των πληγών που άφησε ο «ΙΑΝΟΣ» εμφανίζονται προεκλογικά ανεκπλήρωτα,.. από το 2020,… όταν περιοχές που επλήγησαν αναλόγως έχουν αποκαταστήσει τις βλάβες τους , με διαφορετικές ταχύτητες, προχωρώντας σε έργα ανάπτυξης ….

Σε έργα που αφορούν υποδομές και εγγυούνται ανάπτυξη επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψή μας,.. ότι οι εξαγγελίες τους θα γινόταν την περίοδο που η πολιτική θα διέρχονταν από τον αστερισμό του «ΘΑ» !

Οδήγησαν το δήμο , εκούσια ή ακούσια σε ομηρία κομματικών και παραταξιακών επιδιώξεων , κάτι που θέτει σε δοκιμασία την εξέλιξη των έργων που άμεσα έχουν ανάγκη οι δημότες και οι δημότισσες από άκρη σε άκρη του δήμου μας.

Εδώ να δηλώσω ότι δεν είμαι μηδενιστής και αναγνωρίζω προσπάθεια στους αιρετούς που αποτέλεσαν το πολιτικό μείγμα της Νέας Δημοτικής αρχής…

Όμως δεν μπορώ να παραβλέψω πως επίσης επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις μας, ότι οι τακτικές που επέλεξαν στην διοικητική διαχείρισή τους θα μας κόστιζαν σε χρόνο !!!
Και βέβαια με αιφνιδίασε η στιγμή που αντιδήμαρχος «λοχαγός» της Νέας Δημοτικής αρχής… ΚΑΙ πρωτοκλασάτη επιλογή του δημάρχου κ. Μάκη Μονιά αφόριζε με στόμφο …? την κακιά εννεαετή περίοδο του ενιαίου δήμου Κεφαλονιάς, που είχε στο γύψο την δημοτική ενότητα Σάμης !!

Ξέρετε… μου ήρθε αμέσως η εικόνα που αντίκριζα στο νυν γραφείο του δημάρχου κ. Μάκη Μονιά,.. και τότε γραφείο του εντεταλμένου συμβούλου του δήμου Κεφαλονιάς,…. όταν συχνά το επισκεπτόμουν στην εννεαετία για ζητήματα που αφορούσαν την περιοχή που ζούσα και ζω !

Τα περισσότερα από αυτά,.. το τονίζω,… ακόμη είναι αιτήματα τεχνικών προγραμμάτων των κοινοτήτων του δήμου !
Όσων η μνήμη δεν λειτουργεί επιλεκτικά καταλάβατε ήδη !

Τελικά ρωτώ τους δημιουργούς αυτής της σουρεάλ πολιτικής φάσης …το επόμενο που μας υπόσχεστε είναι το προηγούμενο που με βδελυγμία αποκηρύξατε κάποτε ;;;

Φίλοι και φίλες μην ξεχνάμε ότι η πολιτική ζωή του τόπου μας επηρεάζεται διερχόμενη από τον αστερισμό του «ΘΑ» !!!

Προτείνω την αξιοποίηση των καλύτερων φίλτρων μας, που θα διαφυλάξουν τις λειτουργίες μας,… σε υγιή κατάσταση,.. για την στιγμή που θα τις επικαλεστούμε !!!

Παραθέτω την εισηγητική πρόταση του τεχνικού προγράμματος για το 2023 ….

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΔΙΓΑΛΕΤΟΣ 12/1/2023

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις