Το χοιρινό γίνεται τέλειο ρολό και αν προσθέσεις μυρωδικά και το συνοδεύσεις με πράσινη σαλάτα ή ρύζι δημιουργεί το ωραιότερο πιάτο.
Συστατικά
- 2 κιλά χοιρινό μπούτι τυλιγμένο με δίχτυ (θα το βρεις έτοιμο στον κρεοπώλη σου)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
- 500 ml μπίρα ξανθιά
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. θυμάρι τριμμένο
- 2 φύλλα δάφνη
- 1/2 φλ. μέλι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1,5 λίτρο ζωμό κρέατος
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τρίβεις το χοιρινό με το σκόρδο και το τοποθετείς σε ένα πυρίμαχο σκεύος
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το θυμάρι, τη μισή μπίρα και το αλατίζεις
- Το καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για 8 περίπου ώρες
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180° C
- Το στραγγίζεις, βάζεις σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρεις το χοιρινό για 10 περίπου λεπτά ενώ το γυρίζεις για να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
- Το βάζεις στο σκεύος και προσθέτεις το μέλι, τη δάφνη, πιπέρι και ζωμό τόσο ώστε να το καλύψει μέχρι τη μέση
- Σκεπάζεις το σκεύος με το καπάκι ή ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνεις να ψηθεί για 2 ώρες τουλάχιστον
- Με ένα πηρούνι ελέχγεις αν έχει μαλακώσει και δεν έχει αίμα
- Το βγάζεις από τον φούρνο και με μια μεγάλη κουτάλα παίρνεις το ζωμό από το σκεύος
- Σουρώνεις το ζωμό, τον ρίχνεις στο μπλέντερ και προσθέτεις το καρότο
- Βράζεις το μείγμα μέχρι να δέσει και προσθετεις αλάτι, πιπέρι, λίγη μουστάρδα και το θυμάρι ανακατεύοντας καλά
- Αφαιρούμε τους σπάγκους, κόβεις το χοιρινό και ρίχνεις από πάνω την σάλτσα.