Η πατατοσαλάτα είναι κατάλληλη για γεύμα στο γραφείο αλλά και συνοδευτικό πιάτο. Θα της χαρίσει ακόμη πιο τέλεια γεύση με τα κατάλληλα μυρωδικά.
Συστατικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2-3 αγγουράκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 10 ελιές κομμένες στη μέση
- χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
- 1 φύλλο δάφνης
- κόκκους μπαχάρι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις μέχρι τη μέση μια κατσαρόλα με νερό
- Ρίχνεις αλάτι, το μπαχάρι, τη δάφνη και τις πατάτες και τα αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα
- Τις βάζεις στο τρυπητό να στραγγίξουν
- Περιμένεις να κρυώσουν και τις κόβεις σε μέτρια καρέ
- Τις βάζεις στη σαλατιέρα και προσθέτεις ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
- Σερβίρεις αμέσως ή βάζεις την πατατοσαλάτα στο ψυγείο για μία περίπου ώρα.