Τα παραδοσιακά κοκκινιστά είναι το απόλυτο πιάτο του χειμώνα και σήμερα θα φτιάξει νόστιμο μοσχαράκι με πατάτες, καρότα, κολοκύθια και μελιτζάνες που θα σου θυμίσει τις συνταγές της μαμάς σου.

Συστατικά

  • 1/2 κιλό περίπου μοσχαράκι ελιά κομμένο σε καρέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1-2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε καρέ
  • 2 μεγάλα καρότα σε χοντρές ροδέλες
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε καρέ
  • 1 κ. σ. ζάχαρη
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και βράζεις το κρέας για μιάμισι περίπου ώρα
  • Αφαιρείς τον αφρό που συγκεντρώνεται
  • Το αφαιρείς από την κατσαρόλα και το βάζεις στο τρυπητό κρατώντας το ζωμό του στην άκρη
  • Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και το καρότο, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι για 1 λεπτό στη συνέχεια
  • Ρίχνεις το ζωμό τη τη δάφνη, το μπαχάρι, την ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τις πατάτες
  • Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και το αφήνεις να βράσεις για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά
  • Σερβίρεις με ζεστό ψωμί
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις