Μία ακόμη παραδοσιακή συνταγή είναι το χοιρινό με σέλινο, τέλεια για το οικογενειακό τραπέζι το weekend και ειδικά τώρα που η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλή.
Συστατικά
- 1 κιλό χοιρινό φιλέτο από κιλότο κομμένο σε καρέ
- 1 κιλό σέλινο χοντρό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
- 1 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το αυγολέμονο
- 4 αυγά
- χυμό από 2 λεμόνια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνεις το χοιρινό
- Αφαιρείς τον αφρό και το αφήνεις να πάρει δύο βράσεις
- Το βάζεις στο τρυπητό να στραγγίξει και το πλένεις καλά
- Ρίχνεις λάδι μέσα στην κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο αρχικά για 2-3 λεπτά
- Προσθέτεις το κρέας και το σοτάρεις από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα
- Ρίχνεις 1½ φλιτζάνι νερό και το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά
- Προσθέτεις το σέλινο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι
- Ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα και το αφήνει να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και το σέλινο
- Αν χρειαστεί προσθέτεις νερό ενώ βράζει
- Με την κουτάλα βγάζεις ζωμό και τον κρατάς στην άκρη για το αυγολέμονο
- Ρίχνεις τα αυγά στο μπλέντερ και τα χτυπάς
- Προσθέτει το χυμό λεμονιού και σιγά σιγά το ζωμό από το χοιρινό
- Ρίχνεις το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινείς ώστε να πάει παντού
- Το αφήνεις σε χαμηλή φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει το αφαιρείς από την εστία.