Συνταγή για cheesecake λεμόνι

110

Συστατικά

  • 150 γρ. μπισκότα βανίλια ή digestive
  • 100 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 500 γρ. τυρί σε μορφή κρέμας
  • άχνη ζάχαρη
  • Χυμό 2 λεμόνια
  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές ροδέλες

Τρόπος Μαγειρέματος

Βάση

  • Θρυματίζεις τα μπισκότα
  • Λιώνεις το βούτυρο, το βάζεις σε ένα μπολ, ρίχνεις τα μπισκότα και ανακατεύσεις καλά
  • Απλώνεις τη βάση σε ένα τσέρκι με λαδόκολλα και την πιέζεις με τη σπάτουλα
  • Βάζεις την βάση στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα

Κρέμα

  • Ρίχνεις στο μίξερ το τυρί σε κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το χυμό από τα λεμόνια και χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Βγάζεις τη βάση από το ψυγείο και απλώνεις με τη σπάτουλα την κρέμα
  • Βάζεις το cheesecake στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες
  • Μόλις είναι έτοιμο το διακοσμείς με τις φέτες από λεμόνι και σερβίρεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις