H οργάνωση των Βρετανών καταναλωτών Which? ρώτησε περισσότερους από 8.000 ταξιδιώτες για τις εμπειρίες που είχαν στις πτήσεις τους την τελευταία διετία και να αξιολογήσουν τις αεροπορικές εταιρείες με κριτήρια όπως η εξυπηρέτηση πελατών, η σχέση ποιότητας/τιμής και η εμπειρία επιβίβασης.

Έτσι, διαμορφώθηκε η κατάταξη των αεροπορικών εταιρειών που έχουν παρουσία το Ηνωμένο Βασίλειο. Ιδού η σειρά (ξεκινώντας με τις αεροπορικές εταιρείες, που είχαν τη χειρότερη επίδοση):

  • Η Wizz Air είχε τη χειρότερη επίδοση με βαθμολογία 48%. Έλαβε ένα αστέρι στα πέντε για την εμπειρία επιβίβασης, καθώς και για το περιβάλλον καμπίνας και την άνεση των καθισμάτων. Δεν είχε περισσότερα από δύο αστέρια σε οποιαδήποτε από τις υπόλοιπες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης ποιότητας/τιμής και της εξυπηρέτησης πελατών.
  • Η Ryanair (52%), η Eurowings (53%), η British Airways (56%) και η Lufthansa (57%) ήρθαν αμέσως μετά από τη Wizz Air.

Σύμφωνα με την Which?, η Ryanair έλαβε βαθμολογίες ενός και δύο αστέρων (ένα αστέρι έλαβε για την εμπειρία επιβίβασης, την άνεση καθισμάτων, το φαγητό και ποτό και το περιβάλλον καμπίνας), αλλά βραβεύτηκε με τρία αστέρια για την εξυπηρέτηση πελατών και την σχέση ποιότητας/τιμής.

Η Which? επισημαίνει επίσης ότι η Ryanair ήταν πολύ πιο αξιόπιστη από τον συνολικό μέσο όρο της έρευνας, με μόλις το 0,5% των πτήσεων της να ακυρώνονται με ειδοποίηση λιγότερο από 24 ώρες – κάτι που πέτυχαν μερικές από τις αεροπορικές εταιρείες με την υψηλότερη βαθμολογία.

  • Η British Airways (BA) αξιολογήθηκε μόνο με δύο αστέρια για την επιβίβαση, την άνεση του καθίσματος και την σχέση ποιότητας/τιμής και όχι περισσότερα από τρία αστέρια σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία.
  • Η Jet2.com ήταν στην κορυφή του πίνακα των αεροπορικών εταιρειών μικρών αποστάσεων, με βαθμολογία πελατών 80%, και πέτυχε για άλλη μια φορά να κερδίσει τη σύσταση της Which? προς τους καταναλωτές να την προτιμούν. Βραβεύτηκε με πέντε αστέρια για την εξυπηρέτηση πελατών. τέσσερα αστέρια για σχέση ποιότητας-τιμής, καθαριότητα καμπίνας και επιβίβαση και τρία αστέρια μόνο για την άνεση του καθίσματος και την προσφορά φαγητού και ποτού.
  • Ανάλογη σύσταση για τις πτήσεις μικρών αποστάσεων από την οργάνωση των καταναλωτών έχει η Norwegian Air.  Αντίθετα, η Turkish Airlines και η Finnair, αν και είχαν υψηλή βαθμολογία δεν έλαβαν τη σύσταση να τις προτιμούν οι καταναλωτές επειδή είχαν όρους και προϋποθέσεις που τους επιτρέπουν να ακυρώνουν τα ταξίδια επιστροφής των επιβατών εάν χάσουν την πτήση αναχώρησης χωρίς δική τους ευθύνη.

Ορισμένες από τις προαναφερόμενες αεροπορικές εταιρείες απέδωσαν τα ευρήματα της έρευνας στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν πέρυσι στα αεροδρόμια και τις πτήσεις λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, υπογραμμίζοντας ότι επενδύουν πολλά και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν ότι οι επιβάτες θα φτάνουν στον προορισμό τους έγκαιρα και με ελάχιστη καθυστέρηση.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις