Ο χαλβάς από σιμιγδάλι είναι νηστίσιμος, νοστιμότατος και το απόλυτο γλυκό για τη Σαρακοστή και το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Συστατικά

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι (1 ποτήρι χοντρό, 1 ποτήρι ψιλό)
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τη φέτα από λεμόνι και αφήνεις το σιρόπι να βράσει
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτει το σιμιγδάλι μέτρια
  • Σβήνεις το μάτι και ρίχνεις στο σιμιγδάλι το σιρόπι καυτό
  • Το αποσύρεις από τη φωτιά και ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις αμύγδαλα ή σταφίδες
  • Το βάζεις σε μια φόρμα και τον αφήνεις στην άκρη για 20 περίπου λεπτά μέχρι να σφίξει
  • Το βγάζεις από τη φόρμα και σερβίρεις
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις