Αν νηστεύεις μια μακαρονάδα με σκόρδο, ελαιόλαδο και μυρωδικά είναι η τέλεια ιδέα.

Συστατικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 1 ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καυτερές πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • μπούκοβο
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνεις τα μακαρόνια και τα βράζεις 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στη συσκευασία
  • Πολτοποιείς το σκόρδο και το αφήνεις στην άκρη
  • Σε ένα  μεγάλο τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο για 1-2 λεπτά
  • Προσθέτεις τις πιπεριές και τον μαϊντανό και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά
  • Όταν βράσουν τα μακαρόνια τα σουρώνεις και τα ρίχνεις στο τηγάνι
  • Ρίχνεις αλάτι και μπούκοβο και ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Σερβίρεις με μια γενναία δόση παρμεζάνας.

Photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις