Αυτά που θα έπρεπε να έχει πει από την αρχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αναγνωρίσει ευθύνες της κυβέρνησης, σχετικά με το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, έρχεται να τα πει «κατόπιν εορτής», με μια ανάρτηση στο Facebook, και έπειτα από την οργή που έχει ξεσπάσει εδώ και πέντε μέρες στη χώρα, η οποία θρηνεί για την εθνική τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς και αγνοουμένους.

«Ως πρωθυπουργός, οφείλω σε όλους, αλλά πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων, μια μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Τόσο προσωπική, όσο και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια. Γιατί, πράγματι, στην Ελλάδα του 2023, δεν γίνεται δυο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια γραμμή και να μην το έχει αντιληφθεί κανείς» δήλωσε.

Κι αφού προκάλεσε κατακραυγή αποδίδοντας προ ημερών στο διάγγελμά του σχεδόν αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα της χώρας, τώρα υποστήριξε πως το εξής:

«Δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το ανθρώπινο σφάλμα. Αν το έργο της Τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, αυτό το δυστύχημα θα ήταν πρακτικά αδύνατο να είχε συμβεί. Το γεγονός ότι το Ψηφιακό Σύστημα Ελέγχου θα λειτουργεί πλήρως μέσα στους επόμενους μήνες δεν είναι δικαιολογία. Το αντίθετο. Κάνει τον πόνο μου ακόμα μεγαλύτερο που δεν προφτάσαμε να το ολοκληρώσουμε πριν συμβεί το κακό».

Επίσης, πρότεινε τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει την πονεμένη ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων όλη την τελευταία εικοσαετία, στην επόμενη Βουλή. «Όσα δεν έγιναν τόσα χρόνια πρέπει να τα κάνουμε τώρα και γρήγορα» ανέφερε.

Με καθυστέρηση ετών δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από φίλες χώρες τη συνδρομή τους σε τεχνογνωσία, ώστε να αποκτήσουμε, επιτέλους, σύγχρονα τρένα, αλλά και ότι θα «αγωνιστεί για πρόσθετη κοινοτική χρηματοδότηση προκειμένου να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί γρήγορα το υφιστάμενο δίκτυο», χωρίς να αναφερθεί στα εκατομμύρια δημόσιου χρήματος που δόθηκαν χωρίς αποτέλεσμα.

Τέλος, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το ορθογραφικό λάθος στην αρχική ανάρτηση, το οποίο διορθώθηκε γιατί οι «σοροί» αναγράφηκαν ως «σωροί» λες και επρόκειτο για σκουπίδια, για ζωές χωρίς αξία, όπως αντιμετωπίζει ο κερδοσκοπικός παράγοντας τις ανθρώπινες απώλειες.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις