ΡΕΠΟΡΤΑΖ :ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ 

Θέματα  ασφαλείας τίθενται στο Κλειστό  Γυμναστήριο ‘ Αντώνης Τριτσης , θέματα που ανησυχούν ιδιαίτερα τους γονείς των παιδιών που αθλούνται καθημερινά στο χώρο.

Η πόρτα εξόδου κινδύνου είναι μπλοκαρισμένη από δίκτυ με συνέπεια να έχει αποκλειστεί η δυνατότητα διαφυγής από την έξοδο κινδύνου προς την πλευρά της λιμνοθάλασσας του Κουτάβου.

Ένα δίκτυ  χωρίζει ένα μέρος της κεντρικής σάλας  του « κλειστού» από τον υπόλοιπο  χώρο , και μπλοκάρει την έξοδο  κινδύνου  κάτι που και απαγορεύεται ,αλλά και σε κάθε περίπτωση θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή  διεξαγωγή των προπονήσεων  και των αγώνων . Σε περίπτωση  σεισμού ή φωτιάς  δεν υπάρχει γρήγορη και ασφαλής εκκένωση του γηπέδου  από  αθλητές  και φιλάθλους .

Εκτός από το δίκτυ , υπάρχουν και άλλα εμπόδια (αντικείμενα) που βρίσκονται στο σημείο εξόδου.

Και δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα ασφάλειας στο «κλειστό».  Και προς την πλευρά της Γεωργικής Σχολής  η πόρτα εξόδου κινδύνου είναι μόνιμα μπλοκαρισμένη   από φορτηγά επαγγελματιών του Αργοστολίου που παρκάρουν εκεί.

Είναι αδιανόητο να διεξάγονται προπονήσεις , σχολικοί αγώνες αλλά και αγώνες πρωταθλημάτων  σε  ένα κλειστό γήπεδο με τις εξοδους κινδύνου μπλοκαρισμένες από  κάθε είδους εμπόδια .

Υπεύθυνος φορέας για την ασφαλή λειτουργία του «κλειστού» γηπέδου είναι ο Δήμος Αργοστολίου ο οποίας αμέσως πρέπει να επιληφθεί του θέματος. Πρόκειται για ένα χώρο που καθημερινά αθλούνται δεκάδες μικρά παιδιά.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις