Ποιοί είναι κορυφαίοι προορισμοί που είναι παράνομες οι selfies

111

Τους επτά προορισμούς, ανά τον κόσμο, όπου απαγορεύεται αυστηρά και σε κάποιες περιπτώσεις τιμωρείται η λήψη selfie, κατονόμασε η ParrotPrint.com.

Η λήψη μιας αθώας selfie στις διακοπές θα μπορούσε να μετατραπεί σε εφιάλτη για τους επισκέπτες σε κάποιες χώρες.

Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο έχουν απαγορεύσει τις selfies – ενώ άλλοι έχουν υιοθετήσει κανονισμούς για την προστασία των ταξιδιωτών.

Για παράδειγμα η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια έχουν εισάγει νόμους που απαγορεύουν τη λήψη selfie με τίγρεις και αρκούδες, καθώς αυτά τα ζώα θεωρούνται επικίνδυνα για να τα πλησιάσεις.

Στο σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ιαπωνία απαγορεύεται η χρήση selfie stick για λόγους ασφαλείας, καθώς η εναέρια καλωδίωση θα μπορούσε να προκαλέσει ηλεκτροπληξία. Ο Πύργος του Λονδίνου και η παραλία Garoupe στη Γαλλία έχουν επιβάλει αυστηρές απαγορεύσεις στις selfies.

Ο Matt Dahan από το ParrotPrint.com τόνισε: «Είναι πλέον δεύτερη φύση να βγάζουμε μια selfie όπου κι αν είμαστε για να τη στείλουμε στους φίλους και την οικογένειά μας, να τη μοιραστούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή απλώς να την κρατήσουμε ως ανάμνηση για τον εαυτό μας.

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ορισμένα τουριστικά hotspot σε όλο τον κόσμο έχουν πράγματι απαγορεύσει τη λήψη selfie.

Οι επτά προορισμοί όπου οι selfies είναι παράνομες, σύμφωνα με το ParrotPrint.com:

Νέα Υόρκη
Πύργος του Λονδίνου
Παραλία Garoupe (Γαλλία)
Σαουδική Αραβία
Ισπανία (Παμπλόν)
Ιαπωνία
Καλιφόρνια

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις