Τα σπαράγγια είναι λαχανικό της εποχής και μπορείς να δημιουργήσεις την πιο γευστική, θρεπτική και υγιεινή σούπα.

Συστατικά

  • 600 γρ. σπαράγγια
  • 3-4 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά καρέ
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις καλά τα σπαράγγια, τα καθαρίζεις από τις ίνες και κόβεις τις άκρες τους
  • Ρίχνεις το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρεις τα σπαράγγια και τις πατάτες για 10 περίπου λεπτά
  • Τα σβήνεις με το κρασί και τα αφήνεις να βράσουν για 5-6 λεπτά
  • Προσθέτεις το ζωμό και συνεχίζεις το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν
  • Τα αφαιρείς από τη φωτιά και περιμένετε λίγο να γίνουν χλιαρά
  • Τα βάζεις στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να πάρουν τη μορφή κρέμας
  • Ρίχνεις τη σούπα και πάλι στην καρσαρόλα, προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος και την αφήνεις να πάρει μία βράση
  • Είναι έτοιμη και σερβίρεται ζεστή με μερικά φύλλα βασιλικού
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις