H Βουλή της μιας μέρας, αυτή που θα προκύψει στις 21 Μαίου. Γιατί;

144
The Prime Minister, Kyriakos Mitsotakis, addresses the Parliament at the discussion of the Finance Ministry's draft law, in Athens on February 22. 2023/ Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνεται στην Βουλή στην συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών, στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου. 2023

Η «Βουλή της μιας ημέρας»

Η νέα Βουλή που θα προκύψει την 21η Μαΐου θα ορκισθεί και θα εκλέξει Προεδρείο παρότι θα διαλυθεί αμέσως. Η σύγκληση της «Βουλής της μιας ημέρας» αναμένεται ένα δεκαήμερο μετά τις εκλογές, δηλαδή στις 31 Μαΐου (το αργότερο τις πρώτες μέρες του Ιουνίου), οπότε και θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενώ οι δεύτερες κάλπες αναμένονται στις 2 Ιουλίου, αφού θα έχουν μεσολαβήσει οι Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου.

Αν και σε αυτές τις εκλογές (με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και το κλιμακωτό μπόνους εδρών για το πρώτο κόμμα) δεν καταστεί εφικτή η αυτοδυναμία, τότε θα ενεργοποιηθούν εκ νέου οι διερευνητικές εντολές και αν δεν προκύψει ούτε τότε δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, η χώρα θα οδεύσει προς τρίτες κάλπες.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις