Η πίτσα είναι πάντα μία καλή ιδέα τόσο για μεσημεριανό όσο και για βραδινό και σήμερα θα φτιάξεις την πιο υγιεινή εκδοχή της με σπανάκι και μοτσαρέλα.

Συστατικά

  • 370γρ. κατεψυγμένη ζύμη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 200γρ. σπανάκι πλυμένο καλά και στραγγισμένο
  • 225γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. βασιλικό, ρίγανη, δεντρολίβανο και θυμάρι μαζί
  • 1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Λαδώνεις ένα ταψί και απλώνεις τη ζύμη
  • Την ψήνεις για 10 περίπου λεπτά και όταν την βγάλεις από το φούρνο ρίχνεις αλάτι και απλώνεις ελαιόλαδο με ένα πινέλο
  • Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
  • Προσθέτεις το σπανάκι, ανακατεύεις και το αφήνεις για 5 περίπου λεπτά
  • Ρίχνεις το τυρί κρέμα, λίγο αλάτι, το μίγμα των αρωματικών, ανακατεύεις συνεχώς και τα αφήνεις να πάρουν μία βράση
  • Απλώνεις το μίγμα από την κατσαρόλα πάνω στη ζύμη ομοιόμορφα και προσθέτεις τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα
  • Ψήνεις την πίτσα για 5 περίπου λεπτά και σερβίρεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις