Το πρώτο τρισδιάστατα εκτυπωμένο ξενοδοχείο στον κόσμο πρόκειται να ανοίξει σύντομα τις πόρτες του, με τις κρατήσεις να ανοίγουν από το καλοκαίρι του 2023 και με την κατασκευή του να ξεκινά το 2024.

Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν μια τεράστια πισίνα υπερχείλισης, σκηνές σαφάρι και μεμονωμένες μονάδες στην έρημο.

Το κάμπινγκ El Cosmico στο Τέξας, που βρίσκεται στη μέση της ερήμου, σύντομα θα περάσει από δραστική ανακαίνιση και θα στεγάσει το πρωτότυπο αυτό ξενοδοχείο, το οποίο θα φιλοξενεί τους επισκέπτες του σε τρέιλερ και σκηνές σαφάρι και ινδιάνων.

Η ICON, η οποία διαθέτει συμβόλαιο με τη NASA στην κατασκευή κτιρίων σε άλλους πλανήτες και αστρικά σώματα, έχει αναλάβει τις εργασίες κατασκευής του ξενοδοχείου.

Η εταιρία, σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο BIG, θα δημιουργήσουν περί τις 100 κατασκευές οι οποίες θα εκτείνονται στην έρημο και θα χρωματιστούν στο χρώμα της άμμου που τις περιβάλλει ώστε να δίνουν την εντύπωση ότι «κυριολεκτικά έχουν ανεγερθεί από τον τόπο».

Οι οπαδοί των Star Wars μπορεί να παρατηρήσουν την ομοιότητα με το χωμάτινο ιγκλού στο οποίο ζούσε ο Luke Skywalker.

Η τοποθεσία έχει επανασχεδιαστεί με μποέμ αισθητική και ώστε να είναι ελκυστική για όσους αγαπούν την περιπέτεια και τις περιηγήσεις, σύμφωνα με την ξενοδόχο Liz Lambert.

Το ξενοδοχείο θα επιδεικνύει εντελώς νέες αρχιτεκτονικές προσεγγίσεις που γίνονται εφικτές μέσα από μεγάλης κλίμακας 3D εκτύπωση.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις