Μία εγκάρδια συζήτηση ανάμεσα στον βασιλιά Κάρολο και τον γιό του, πρίγκηπα Χάρι, φαίνεται πως μεσολάβησε τις προηγούμενες εβδομάδας και οδήγησε στην χαλάρωση του κλίματος ανάμεσα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ και τον νεαρό πρίγκηπα.

Η συζήτηση αυτή φέρεται να οδήγησε και στην θετική απάντηση του Χάρι, να βρεθεί στην τελετή στέψης του πατέρα του στις 6 Μαΐου.

Πηγές ανέφεραν προηγουμένως ότι υπήρξαν εβδομάδες διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, σχετικά με τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει ο Χάρι, το πού θα μπορούσε να καθίσει αλλά και τα θέματα ασφαλείας.

Η εγκάρδια συζήτηση Καρόλου-Χάρι και η παρουσία του πρίγκηπα στην στέψη του Βασιλιά - Γιατί δεν θα παρευρεθεί η Μέγκαν
Royals

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Daily Mail μέσα από το παλάτι του Μπάκινγχαμ, ο πρίγκιπας Χάρι συμφώνησε αμέσως να παραστεί, μετά από προσωπική συνομιλία που είχε με τον βασιλιά – καθώς θέλει να “δείξει την υποστήριξή του στον πατέρα του”.

Αυτή την εβδομάδα επιβεβαιώθηκε ότι ο δούκας του Σάσεξ θα παραστεί μόνος του στη στέψη, ενώ η σύζυγός του Μέγκαν θα παραμείνει στην Καλιφόρνια με τα παιδιά τους, τον πρίγκιπα Άρτσι και την πριγκίπισσα Λίλιμπετ.

Η στέψη, η οποία απέχει μόλις τρεις εβδομάδες, θα δει τόσο τον βασιλιά Κάρολο Γ’ όσο και τη βασίλισσα Καμίλα να στέφονται μπροστά σε 2.000 ανθρώπους στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, και οι ετοιμασίες σε όλη την χώρα είναι πυρετώδεις.

Royals
Royals

Η προσπάθεια του Καρόλου να φέρει κοντά Χάρι και Γουίλιαμ

Πηγές δήλωσαν στη Sun ότι ο βασιλιάς Κάρολος είναι “χαρούμενος” με την απόφαση του γιου του και “καταλαβαίνει” γιατί η Μέγκαν θα μείνει στο σπίτι με τα παιδιά, επειδή τα τέταρτα γενέθλια του Άρτσι είναι την ίδια μέρα με την τελετή στέψης.

Πρόσθεσαν ότι υπάρχει μια επιθυμία από όλες τις πλευρές ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στα μέλη της βασιλικής βασιλικής οικογένειας, αν και είναι άγνωστο αν αυτό αφορά τις σχέσεις μεταξύ του Χάρι και του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Ο Δούκας λέγεται ότι εξακολουθεί να μην έχει μιλήσει με τον πρίγκιπα της Ουαλίας αφότου κυκλοφόρησαν τα απομνημονεύματά του, στα οποία αναφερόταν στον μεγαλύτερο αδελφό του ως τον μεγάλο του εχθρό, ενώ τον κατηγορούσε ότι του επιτέθηκε σωματικά.

Royals
Royals

Κατά την επίσκεψή του στο σε στρατιωτική ακαδημία στο Sandhurst την Παρασκευή, ο βασιλιάς εξέφρασε την “υπερηφάνειά” του για τους δύο γιους του – παρά το γεγονός ότι επί του παρόντος δεν μιλούν μεταξύ τους, σε μία προσπάθεια να φέρει κοντά τα δύο αδέλφια.

“Μιλώντας ως πατέρας δύο αποφοίτων αυτής της ακαδημίας που θυμάται τις παρελάσεις αποφοίτησής τους, ξέρω ότι θα είναι γεμάτοι τεράστια υπερηφάνεια βλέποντάς σας στην παρέλαση”.

Κάρολος Καμίλα Χάρι Μέγκαν

Αν και “χαρούμενος” για την απόφαση του Χάρι να παραστεί, ο βασιλιάς έμεινε “απογοητευμένος” που δεν θα δει τη νύφη του Μέγκαν και τα εγγόνια του.

Σημειώνεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα παίξει κάποιο μεγάλο ρόλο στη στέψη. Επίσης, δεν αναμένεται να λάβει μέρος στην πομπή επιστροφής στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και δεν θα συμμετάσχει σε άλλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις