Ήρθε η στιγμή για τα λαδερά με πρώτο και καλύτερο τον αρακά που θα φτιάξεις πανεύκολα και γρήγορα. Θα τον συνοδεύσεις με φέτα και ζεστό ψωμί.
Συστατικά
- 1 κιλό αρακά κατεψυγμένο ή 2 κιλά φρέσκο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 κρεμμύδια φρέσκα το λευκό μόνο μέρος κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
- 3 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις 1/3 φλ. ελαιόλαδο σε μια μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα και σοτάρεις τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν
- Προσθέτεις τις πατάτες και τα καρότα και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
- Ρίχνεις τον πελτέ, ανακατεύεις και προσθέτεις 1 1/2 φλ. νερό
- Τα αφήνεις να βράσουν για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα
- Προσθέτεις τον αρακά, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο
- Ανακατεύεις και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου ώρα
- Σερβίρεις με φέτα και φρέσκο ψωμί.