Κύριε Γαλιατσάτε, ποια είναι η γνώμη σας για την παρουσίαση του σχεδίου ανάπτυξης των Ιονίων νήσων από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ειδικά όσον αφορά την Κεφαλονιά και την Ιθάκη;

Η παρουσίαση του σχεδίου ανάπτυξης των Ιονίων νήσων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη άφησε πολλές απορίες και αντιφάσεις. Προσδοκούσα σοβαρότητα από έναν Πρωθυπουργό που ανακοινώνει ένα τέτοιο αναπτυξιακό πρόγραμμα, αλλά οι γενικόλογες δράσεις και οι αοριστολογίες που αναφέρθηκαν για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη δεν είναι αρκετές για να πείσουν για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος.

Πολλώ δε μάλλον, όταν επικαλείται έργα, εκ των οποίων αρκετά έγιναν -(από 85% έως και 100% )- από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή ( την παράταξη ΑΝ.Α.Σ.Α./Π.Ι.Ν).

Επι πλέον, η «αναμάσηση» αποζημιώσεων και το τσουβάλιασμα προϋπολογισμών δεν είναι αρκετά για την πραγματική ανάπτυξη της περιοχής. 

Καλό θα ήταν αν ο κ. Μητσοτάκης έκανε κάποια αναφορά ειδικά προς την Περιφερειαή Αρχή της κ. Κράτσα,  γιατί δεν προχώρησε κανένα από τα έργα του “ΙΑΝΟΥ” στην Κεφαλονιά μέχρι σήμερα, παρά την υπάρχουσα χρηματοδότηση και να διευκρινίσει την θέση της Κυβέρνησης του, σε σχέση με την “βιομηχανία” των απ ευθείας αναθέσεων, δεκάδων πανάκριβων (άνω του 1,5 εκ. εκάστης) μελετών.

Οι πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων, αντιστοιχούν στην  οικονομική πολιτική που θα ευνοεί την ευημερία τους και την πρόσβαση σε σύγχρονες δομές υγείας , συντάξεις αξιοπρέπειας, καθώς και αξιοπρεπή εν γένει διαβίωση και δεν κάνει τον πλούσιο πλουσιότερο και τον φτωχό φτωχότερο.

 Ο Πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε σε αυτά, και αυτό μου θυμίζει το «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα..

Συνολικά, η παρουσίαση του σχεδίου ανάπτυξης των Ιονίων νήσων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αφήνει πολλά ανοιχτά ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με την πραγματική ανάπτυξη της περιοχής και την ευημερία των κατοίκων της..

Ελπίζω ότι την 21η Μαίου, ο λαός θα δώσει “εντολή” για την αλλαγή μείγματος πολιτικής που θα στηρίξει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα. Έτσι οι ωφέλειες, δίκαια κατανεμημένες, θα διαχυθούν στο κοινωνικό σύνολο.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις