Μια ακόμη λαχταριστή συνταγή για να τον εντυπωσιάσεις, αποφεύγοντας ταυτόχρονα να περάσεις όλο σου το απόγευμα στην κουζίνα. Άλλωστε οι προτάσεις της Εύης Μαυροματίδου στο “Μέχρι να πεις Κύμινο” έχουν αυτόν ακριβώς τον σκοπό.
- 4 κουταλιές σπορέλαιο
- 400 γρ, νουντλς
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα διαγώνια
- 1 κόκκινη πιπεριά (χωρίς σπόρους) σε ροδέλες
- 200 γρ. Μανιτάρια σε φέτες
- 300 γρ. Γαρίδες
- 5 κουταλιές σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 200 γρ. Φρέσκες φύτρες φασολιών
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα νούντλς για 4 λεπτά, ή σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και στράγγιξέ τα καλά.
-
Στο μεταξύ, ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι και σόταρε το σκόρδο, τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια και την πιπεριά για 1 λεπτό.
-
Πρόσθεσε τα μανιτάρια και τις γαρίδες και συνέχισε το τηγάνισμα για άλλα 3 λεπτά.
-
Πρόσθεσε 125 ml νερό, την σάλτσα σόγιας και το χυμό λεμονιού και βράσε για ακόμη ένα λεπτό.
-
Ρίξε στο τηγάνι τα βρασμένα νούντλς και τις φύτρες φασολιών και ανακάτεψε ελαφρά.
-
Σέρβιρε αμέσως, όσο το πιάτο είναι ζεστό.
Tip
Φύτρες φασολιών θα βρεις στα super market. Αλλιώς, βάλε φασόλια σε νωπό βαμβάκι και σε δυο μέρες θα έχεις τρυφερές φύτρες για τα φαγητά σου.