Τα 10 καταλύματα «αρχιτεκτονικά διαμάντια» της Airbnb

1026

Η Airbnb αποκαλύπτει 10 καταλύματα της «αρχιτεκτονικά διαμάντια», με αφορμή την Εβδομάδα Design στο Μιλάνο -την μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση σχεδιασμού στον κόσμο- που ξεκίνησε Δευτέρα 17 Απριλίου.

Από μια μεσογειακή σοφίτα ενός διάσημου αρχιτέκτονα έως ένα απόκοσμο κατάλυμα στην έρημο της Καλιφόρνια, τα ακίνητα είναι για όλα τα βαλάντια.

Πηγή: Airbnb

Σοφίτα στο Muralla Roja | Καλπέ, Ισπανία

Η διαμονή σε ένα από τα πιο εμβληματικά ιδιωτικά κτίρια του μεταμοντέρνου σούπερ σταρ Ricardo Bofill είναι αναμφίβολα μια οπτική απόλαυση. Εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική casbah, το απίστευτο κτήριο βρίσκεται στην κορυφή ενός βράχου στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Από 155 δολάρια/διανυκτέρευση.
Κοιμούνται: 2 ενήλικες.

Πηγή: Airbnb

Σύγχρονο σπίτι στην καρδιά του τροπικού δάσους του Ατλαντικού | Παρατί, Βραζιλία

Αυτό το έργο Earth Ship του Atelier Marko Brajovic είναι εμπνευσμένο από τα σπίτια των ιθαγενών του Αμαζονίου.

Οι πίθηκοι και οι μπλε πεταλούδες θα είναι οι γείτονές σας σε αυτό το πολυτελές καταφύγιο που βρίσκεται μέσα στο τροπικό δάσος της Βραζιλίας.

Από 165 δολάρια/ διανυκτέρευση.
Κοιμούνται: 6 ενήλικες.

Πηγή: Airbnb

Σύγχρονη Αρχιτεκτονική Όαση κοντά στον Ωκεανό | Οαχάκα, Μεξικό

Σχεδιασμένο από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Ludwig Godefroy, το Casa Wo είναι ένα μοναδικό παραλιακό σπίτι στη La Punta, μια κομψή γειτονιά στη δημοφιλή πόλη του σερφ Puerto Escondido. Η συμπαγής πρόσοψη από σκυρόδεμα κρύβει ένα σύγχρονο και ευάερο εσωτερικό.

Από 398 δολάρια/διανυκτέρευση.
Κοιμούνται: 4 ενήλικες.

Πηγή: Airbnb

Εκλεπτυσμένος σχεδιασμός κατοικίας | Ντάρλινγκχερστ, Αυστραλία

Σχεδιασμένο από τη Nina Maya Interiors σε συνεργασία με τους Urban Future Architects, αυτό το φωτεινό σπίτι με ανοιχτή διαρρύθμιση είναι ένα τέλειο παράδειγμα ομορφιάς στις λεπτομέρειες χάρη στα υψηλής ποιότητας φινιρίσματα και υλικά του.

Από 1.191 δολάρια/διανυκτέρευση.
Κοιμούνται: 6 ενήλικες.

Πηγή: Airbnb

Archistar βίλα στον βράχο | Μιρίσα, Σρι Λάνκα

Η εκπληκτική θέα στον κόλπο Weligama και το βραβευμένο με Pritzker σχέδιο είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της τριώροφης βίλας που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Shigeru Ban.

Άλλα χαρακτηριστικά της είναι μια πισίνα υπερχείλισης, γυμναστήριο, άμεση πρόσβαση σε έναν ιδιωτικό κόλπο, καλοκαιρινή καλύβα στον γκρεμό και τροπικό κήπο οκτώ στρεμμάτων.

Από 563 δολάρια/ διανυκτέρευση.
Κοιμούνται: 7 ενήλικες.

Πηγή: Airbnb

Σύγχρονο καταφύγιο στη ζούγκλα | Ουβίτα (Πουνταρένας), Κόστα Ρίκα

Θολώνοντας τα όρια ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό, αυτή η πολυτελής βίλα που σχεδιάστηκε από την Formafatal είναι σαν επίγειος παράδεισος.

Περιβάλλεται από το καταπράσινο τροπικό δάσος της Κόστα Ρίκα και απολαμβάνει την εκπληκτική θέα στον κόλπο Playa Hermosa.

Από 700 δολάρια/διανυκτέρευση.
Κοιμούνται: 6 ενήλικες.

Πηγή: Airbnb

Μοντέρνα βίλα στη λίμνη Γκάρντα | Ριβιέρα Γκαρντόνε, Ιταλία

Μέρος ενός συγκροτήματος πολυτελών βιλών που σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Matteo Thun, αυτή η εκπληκτική κατοικία διαθέτει καθαρές γραμμές και χώρους που δένουν με τη γύρω φύση χάρη στα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Από 6.699 ευρώ/διανυκτέρευση.
Κοιμούνται: 6 ενήλικες.

Πηγή: Airbnb

Οικολογικό καταφύγιο στο δάσος | Ράινμπεκ (Νέα Υόρκη) ΗΠΑ

Είναι μια μονοκατοικία που συνδυάζει την ενέργεια των εσωτερικών χώρων της με την οικολογία του σκηνικού της.
Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Steven Holl, το φιλικό προς το περιβάλλον γεωμετρικό αριστούργημα βρίσκεται σε 30 στρέμματα διατηρημένων δασών στη διάσημη γραφική κοιλάδα Hudson.

Από 479 δολάρια/διανυκτέρευση.
Κοιμούνται: 4 ενήλικες.

Πηγή: Airbnb

Αριστούργημα οργανικής αρχιτεκτονικής | Τζόσουα Τρι, ΗΠΑ

Αν θέλετε να ζήσετε μία εμπειρία ύπνου μέσα σε ένα υπέροχο οργανικό γλυπτό, μια νύχτα στο Kellogg-Doolittle House μπορεί να είναι απλώς το εισιτήριο.

Σχεδιασμένο τη δεκαετία του 1980 από τον αρχιτέκτονα Kendrick Kellogg, μαθητή του Frank Lloyd Wright, είναι σε τέλεια αρμονία με το σκηνικό της ερήμου στην Καλιφόρνια.

Από 5.231 δολάρια/διανυκτέρευση.
Κοιμούνται: 6 ενήλικες.

Πηγή: Airbnb

Ασυνήθιστο σπίτι στη μέση ενός δάσους | Όστιν (Τέξας), ΗΠΑ

Το «Bloomhouse» το οποίο ονειρεύτηκαν δύο αυτοαποκαλούμενοι χίπις, κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1970 με ελεύθερο και ελεύθερο πνεύμα. Αυτό το μαγικό έργο τέχνης αποχαιρετά «τον πραγματικό κόσμο των ορθών γωνιών» και είναι εντελώς μοναδικό.

Από 589 δολάρια/ διανυκτέρευση.
Κοιμούνται: 4 ενήλικες

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις