BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ
2 ώρες και 30 λεπτά |
30 λεπτά |
Μέτρια |
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ | ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ | ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ |
Συστατικά
Για τη ζύμη θα χρειαστείς:
- 25γρ. μαγιά νωπή
- 250γρ. χλιαρό νερό
- 400γρ. αλεύρι για πίτσα (σκληρό)
- 1 κ. γλ. αλάτι
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. ζάχαρη
- αλάτι
Για την πίτσα
- 6-8 φέτες μπέικον
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-4 αβγά
- 1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Διαλύεις τη μαγιά σε 2 κουταλιές χλιαρό νερό και προσθέτεις 2 κουταλιές αλεύρι
- Ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να γίνει χυλός, τη σκεπάζεις και την αφήνεις στην άκρη μέχρι να φουσκώσει
- Κρατάς στην άκρη ½ φλιτζάνι από το αλεύρι και ρίχνεις το υπόλοιπο σε μια λεκάνη
- Προσθέτεις σιγά σιγά το μίγμα της μαγιάς το χλιαρό νερό και το αλάτι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
- Το ζυμώνεις με το αλεύρι που κράτησες για 10 λεπτά
- Όταν η ζύμη μαλακώσει τη χωρίζεις σε 4 μπάλες, τις βάζεις σε μια καθαρή επιφάνεια και τις σκεπάζεις με μια πετσέτα για 2 ώρες περίπου ώρες μέχρι να φουσκώσουν αρκετά
- Σε μια λεία επιφάνεια ανοίγεις κάθε μπάλα ζύμης με τα χέρια σου έτσι ώστε να γίνει μια λεπτή ζύμη
- Ρίχνεις στο multi την ντομάτα και το σκόρδο και τα πολτοποιείς
- Βάζεις ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνεις το μείγμα με την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και τα αφήνεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Λαδώνετε ένα ταψί και τοποθετείς τη ζύμη έτσι ώστε να απλωθεί καλά σε όλη την επιφάνεια
- Απλώνεις τη σάλτσα ντομάτας το μπέικον και το τριμμένο τυρί
- Ψήνεις την πίτσα για 10 περίπου λεπτά και την βγάζεις από τον φούρνο
- Σπας τα αυγά και τα ρίχνεις πάνω στην πίτσα
- Προσθέτεις το κρεμμυδάκι και βάζεις και πάλι την πίτσα στον φούρνο στους 180 βαθμούς αυτή τη φορά
- Την ψήνεις για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθούν καλά τα αυγά
- Την αφαιρείς, την κόβεις σε κομμάτια και τη σερβίρεις ζεστή.