Συνταγή για πίτσα με μπέικον και αυγά

53

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

2 ώρες και 30 λεπτά

30 λεπτά

Μέτρια

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Πίτσα η αγαπημένη όλης της οικογένειας και ήρθε η στιγμή να προκαλέσεις τη μεγάλη έκπληξη φτιάχνοντας την πιο απολαυστική με μπέικον και αυγό.

Συστατικά

Για τη ζύμη θα χρειαστείς:

  • 25γρ. μαγιά νωπή
  • 250γρ. χλιαρό νερό
  • 400γρ. αλεύρι για πίτσα (σκληρό)
  • 1 κ. γλ. αλάτι

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • αλάτι

Για την πίτσα

  • 6-8 φέτες μπέικον
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Διαλύεις τη μαγιά σε 2 κουταλιές  χλιαρό νερό και προσθέτεις 2 κουταλιές αλεύρι
  • Ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να γίνει χυλός, τη σκεπάζεις και την αφήνεις στην άκρη μέχρι να φουσκώσει
  • Κρατάς στην άκρη ½ φλιτζάνι από το αλεύρι και ρίχνεις το υπόλοιπο σε μια λεκάνη
  • Προσθέτεις σιγά σιγά το μίγμα της μαγιάς το χλιαρό νερό και το αλάτι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
  • Το ζυμώνεις με το αλεύρι που κράτησες για 10 λεπτά
  • Όταν η ζύμη μαλακώσει τη χωρίζεις σε 4 μπάλες, τις βάζεις σε μια καθαρή επιφάνεια και τις  σκεπάζεις με μια πετσέτα για  2 ώρες περίπου ώρες μέχρι να φουσκώσουν αρκετά
  • Σε μια λεία επιφάνεια ανοίγεις κάθε μπάλα ζύμης με τα χέρια σου έτσι ώστε να γίνει μια λεπτή ζύμη
  • Ρίχνεις στο  multi την ντομάτα και  το σκόρδο και τα πολτοποιείς
  • Βάζεις ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνεις το μείγμα με την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και τα αφήνεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Λαδώνετε ένα ταψί  και τοποθετείς τη ζύμη έτσι ώστε να απλωθεί καλά σε όλη την επιφάνεια
  • Απλώνεις τη σάλτσα ντομάτας το μπέικον και το τριμμένο τυρί
  • Ψήνεις την πίτσα για 10 περίπου λεπτά και την βγάζεις από τον φούρνο
  • Σπας τα αυγά και τα ρίχνεις πάνω στην πίτσα
  • Προσθέτεις το κρεμμυδάκι και βάζεις και πάλι την πίτσα στον φούρνο στους 180 βαθμούς αυτή τη φορά
  • Την ψήνεις για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθούν καλά τα αυγά
  • Την αφαιρείς, την κόβεις σε κομμάτια και τη σερβίρεις ζεστή.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις