Συνταγή για μπιφτέκια γαλοπούλας

66

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

Τα μπιφτέκια είναι το αγαπημένο πιάτο όλης της οικογένειας και αν τα θέλεις ακόμη πιο υγιεινά και ελαφριά θα τα φτιάξεις με κιμά από γαλοπούλα.

Συστατικά

  • 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
  • 250 γρ. ψωμί του τόστ, μουλιασμένο σε γάλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 μέτρια καρότα τριμμένο
  • 4 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ.  πάπρικα γλυκιά
  • ξύσμα από 1 μέτριο λεμόνι
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι και το καρότο σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις τον μαϊντανό και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη ανακατεύοντας
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Πλάθεις καλά τον κιμά με τα χέρια σου
  • Τρίβεις καλά τις φέτες του τοστ
  • Στο μπολ με τον κιμά προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνεις καλά τα μπιφτέκια μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Τα πλάθεις σε στρογγυλό σχήμα και τα τηγανίζεις για 1-2 λεπτά
  • Στη συνέχεια θα βάζεις σε ένα ταψί και τα ψήνεις για 20 περίπου λεπτά
  • Τα σερβίρεις ζεστά
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις