Πού και πώς θα ταξιδέψουν φέτος Σαουδάραβες τουρίστες

49

Τις πιο πρόσφατες τάσεις στα ταξίδια των Σαουδαράβων αποκαλύπτει νέα έρευνα της Almosafer.

Η έκθεση δείχνει ότι η ζήτηση για εγχώρια ταξίδια στο Βασίλειο παραμένει πολύ ισχυρή, ακόμη και παρά την πλήρη επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών.

Η ταξιδιωτική συμπεριφορά έχει αλλάξει προς τα μεγαλύτερα ταξίδια και τις αυξημένες δαπάνες, ενώ τα εγχώρια ταξίδια αναψυχής γίνονται όλο και πιο δημοφιλή

Δημοφιλείς προορισμοί

Oι κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί για τους Σαουδάραβες ταξιδιώτες περιλαμβάνουν το Ντουμπάι, το Κάιρο, το Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη και την Ντόχα.

Από την επανέναρξη των ταξιδιών στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2022, ο προορισμός έχει εκτοξευθεί ξανά σε μία από τις κορυφαίες επιλογές για τους Σαουδάραβες ταξιδιώτες.

Η Ντόχα, από την άλλη πλευρά, διατήρησε την ελκυστικότητά της για τους Σαουδάραβες ταξιδιώτες ως προορισμός αναψυχής, ακόμη και μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο το 4ο τρίμηνο του 2022.

Οι δημοφιλείς προορισμοί περιλαμβάνουν τη Ρώμη, την Μπανγκόκ και τη Σεούλ, ενώ και άλλοι ασιατικοί προορισμοί κερδίζουν δημοτικότητα.

Η έκθεση δείχνει ότι η ζήτηση για εσωτερικά ταξίδια στο Βασίλειο παραμένει πολύ ισχυρή, παρά την πλήρη επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών.

Κατά το έτος μέχρι σήμερα, οι εγχώριες κρατήσεις αντιπροσώπευαν το 56% των συνολικών κρατήσεων, από 47% για την ίδια περίοδο πριν από την πανδημία το 2019.

Όσον αφορά στα κανάλια κρατήσεων, τα δεδομένα δείχνουν ότι το 89% των συνολικών κρατήσεων γίνονται online σε σύγκριση με το 11% που γίνονται εκτός σύνδεσης.

Πόσα ξοδεύουν

Η έκθεση του Almosafer δείχνει επίσης ότι συνολικά, οι Σαουδάραβες ταξιδιώτες ξοδεύουν περισσότερα σε μεγαλύτερα ταξίδια.

Η μέση διάρκεια ταξιδιού αυξήθηκε κατά 13% σε 9,1 ημέρες, από 8 ημέρες το 2019, ενώ η μέση αξία παραγγελίας έχει αυξηθεί κατά 15% από την περίοδο πριν από την πανδημία.

Υπήρξε επίσης σημαντική αύξηση στη μέση διάρκεια των ταξιδιών εσωτερικού κατά 36% σε 5ήμερα ταξίδια το 2023 σε σύγκριση με 3,7 ημέρες το 2019.

Τα μεγαλύτερα ταξίδια σημαίνουν ότι οι ταξιδιώτες ξοδεύουν επίσης περισσότερα χρήματα με τη μέση αξία παραγγελίας για ταξίδια εσωτερικού να αυξάνεται κατά 40% το 2023 σε σύγκριση με το 2019.

Η μέση περίοδος κράτησης για ταξίδια εσωτερικού έχει επίσης αυξηθεί κατά 12% σε 7,7 ημέρες το 2023, από 6,9 ημέρες το 2019, υποδηλώνοντας ότι οι Σαουδάραβες αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για να προγραμματίσουν τα ταξίδια εσωτερικού.

Που διαμένουν

Συνολικά, οι κρατήσεις για ξενοδοχεία πέντε αστέρων έχουν επίσης αυξηθεί από 46% των συνολικών κρατήσεων ξενοδοχείων το 2019 σε 52% το 2023.

Αυτή η αύξηση των δαπανών αντικατοπτρίζει την παγκόσμια τάση, καθώς οι άνθρωποι επιλέγουν πιο πολυτελείς και ουσιαστικές εμπειρίες αφού τα ταξίδια έχουν ανακάμψει.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις