BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ
Με αφορμή τη στέψη του Καρόλου το κλασικό, παραδοσιακό και βρετανικό banoffee είναι η τέλεια ιδέα.
Συστατικά
- 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 300 γρ. μπισκότα πτι μπερ, αλεσμένα
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 200 ml κρύο γάλα
- 1 φακ. σαντιγί στιγμής
- 1 μπανάνα
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- τριμμένη σοκολάτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το λιωμένο βούτυρο, τα αλεσμένα μπισκότα και ανακατεύεις καλά με ένα κουτάλι
- Βάζεις το μείγμα σε ένα τσέρκι πιέζεις καλά τον πάτο και τα πλαινά μέρη με ένα ποτήρι ή μία σπάτουλα
- Ρίχνεις σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να γίνει μαλακό και ρευστό
- Προσθέτεις το μείγμα από το μίξερ στο τσέρκι και το βάζεις στο ψυγείο για μισή ώρα αρχικά και μετά στην κατάψυξη για 10 ακόμη λεπτά
- Βάζεις στο μίξερ το φρέσκο γάλα και τη σαντιγί στιγμής και τα χτυπάς για 5 περίπου λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Κόβεις την μπανάνα σε κομμάτια, απλώνεις από πάνω το χυμό λεμονιού
- Προσθέτεις το μείγμα με τη σαντιγί από πάνω πασπαλίζεις με λίγο από το μείγμα μπισκότου της βάσης και την τριμμένη σοκολάτα και βάζεις το banoffee στο ψυγείο για μισή ώρα ακόμη.