ΛΑ.ΣΥ. Καταγγελίες για τις αθλητικές υποδομές και την κατάσταση του οδικού δικτύου στα νησιά μας

458

Οι άθλιες αθλητικές υποδομές στη Περιφέρεια Ι.Ν.και η εικονική πραγματικότητα

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ειδικός για να διαπιστώσει πως οι ελάχιστες αθλητικές υποδομές στη Κέρκυρα αλλά και στα άλλα νησιά της ΠΙΝ βιώνουν την απόλυτη εγκατάλειψη. Ακόμη και να θέλαμε να κρύψουμε ή να ωραιοποιήσουμε κάπως τη τραγική αυτή εικόνα τα ίδια τα γεγονότα μας διαψεύσουν πανηγυρικά. Έτσι τον τελευταίο καιρό 2 θλιβερά γεγονότα απέδειξαν πόσο γυμνός είναι ο βασιλιάς: Το κλείσιμο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας αλλά και η αναβολή των διεθνών αγώνων «Βεργώτεια» επειδή το στάδιο του Αργοστολίου της Κεφαλονιάς βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Τα 2 αυτά γεγονότα, αν και αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου, εντούτοις ήταν αυτά που ξεχείλισαν το ποτήρι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε και τα 2 αυτά θέματα στην τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ. που έγινε στη Ζάκυνθο στις 29/4/2023 και ζητήσαμε πειστικές εξηγήσεις από τη Περιφερειακή αρχή..

Αντί για απαντήσεις όμως, για μια ακόμη φορά, οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες μας είπαν πολλά «θα» και μας περιέγραψαν μια εικονική πραγματικότητα. Μετά από 4 χρόνια πλήρους απραξίας στο χώρο των αθλητικών υποδομών προσπάθησαν να μας πείσουν πως οι δεκάδες προγραμματικές συμβάσεις που υπογράφει το τελευταίο καιρό η Περιφερειακή Αρχή με διάφορους Δήμους – προεκλογική γαρ περίοδος – για κλειστά και ανοικτά γυμναστήρια, για κερκίδες και χλοοτάπητες είναι και έργα υπό εκτέλεση. Εξαγγελίες που μας θύμισαν το γνωστό σλόγκαν της επταετίας «κάθε πόλη και στάδιο … κάθε χωριό και γυμναστήριο…».

Για τα «Βεργώτεια» και την αναβολή τους μας είπαν πως είναι περήφανοι (!) και πως το θεωρούν επιτυχία (!!) που… «θα» φτιάξουν το ταρτάν του σταδίου του Αργοστολίου αφού ενέταξαν το έργο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Εκεί, όμως, που έδωσαν τα ρέστα τους ήταν οι απαντήσεις τους για το κλείσιμο του ΕΑΚΚ. Υποβάλλαμε 19 σχετικές επερωτήσεις ως Λαϊκή Συσπείρωση τα τελευταία χρόνια και αναφερόμασταν στη πλήρη εγκατάλειψη του, στην ανάγκη της δημιουργίας στεγάστρου, στην άθλια κατάσταση του ταρτάν αλλά και του φυσικού χλοοτάπητα του γηπέδου, για τα τεράστια προβλήματα του κολυμβητηρίου και του κλειστού γυμναστηρίου και τώρα για το κλείσιμο του ΕΑΚΚ.

Το μόνο που βρήκαν να μας απαντήσουν ήταν πως το ΕΑΚΚ δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφερειακής Αρχής. Πως εδώ και χρόνια λειτουργούσε χωρίς άδεια και πως για το μόνο που έχει δεσμευτεί η Περιφέρεια είναι η κατασκευή του στεγάστρου, δέσμευση που… «θα» υλοποιήσει.

Τόσο δε για τη μη τέλεση των «Βεργώτειων» όσο και για την εγκατάλειψη και τελικά το κλείσιμο του ΕΑΚΚ καταλόγισαν ευθύνες στις προηγούμενες περιφερειακές αρχές. Όσο βέβαια αυτό κι αν αληθεύει άλλο τόσο αυτό δεν δικαιολογεί την δική τους εγκληματική απραξία. Η αλήθεια βέβαια είναι πως εγκληματικές ευθύνες φέρνουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι περιφερειακές αρχές ( ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ) αλλά και οι τωρινές. Και τούτο γιατί όλες έπιναν και πίνουν νερό στο όνομα και στις οδηγίες της ΕΕ. Γιατί όλες έβαζαν και βάζουν στο ζύγι του κόστους – οφέλους, όπως όλα τα κοινωνικά αγαθά, έτσι και τις αθλητικές υποδομές. Γιατί όλες πρόσθεσαν και το δικό τους χαλικάκι για να μετατραπούν σύλλογοι και ομάδες που υπηρετούσαν την ιδέα του μαζικού λαϊκού αθλητισμού σε ανώνυμες εταιρείες που αυγατίζουν τα κέρδη των ιδιοκτητών τους.

Είναι φανερό πως για να δοθούν άμεσες και φιλολαϊκές λύσεις και στα προβλήματα των άθλιων αθλητικών υποδομών πρέπει ο λαϊκός κόσμος να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το Λαό. Κι εμείς καλούμε το λαό των Ιόνιων νησιών να πάρει στα χέρια του την υπόθεση. Να δώσει ηχηρή απάντηση στην κάλπη και στην ανάπτυξη του αγώνα.

Κέρκυρα 8/5/2023

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ν. Γκισγκίνης, Δ. Κεφαλληνός, Ε. Κολυβά, Α. Μπαλού, Χ. Χαραλάμπους

ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Βυθίστηκε φορτηγό στο Πέραμα στην Κέρκυρα, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Όχι! Το συμβάν δεν έγινε σε ένα απομακρυσμένο χωματόδρομο. Ήταν στον δρόμο που αποκαλείται Εθνική Οδός Λευκίμμης και διασχίζει το τουριστικό θαύμα.

Στον δρόμο που αποτελεί τη μοναδική πρόσβαση και σύνδεση του Νότου με την Πόλη και τον Βορρά

Στον δρόμο που όταν ψιλοβρέχει, μετατρέπεται σε δωρεάν SPA για αυτοκίνητα πεζούς και οδηγούς

Στον δρόμο που το 2023, δεν χωράνε 2 αυτοκίνητα, δεν υπάρχει ο απαραίτητος φωτισμός, χωρίς τις αναγκαίες μπάρες, χωρίς διαγραμμίσεις, που αν έχεις Λεωφορείο μπροστά, φτάνεις στην δουλειά σου αύριο.

Στον δρόμο τον οποίον διασχίζουν καθημερινά Χειμώνα- Καλοκαίρι κάτοικοι, μαθητές, επαγγελματίες, επισκέπτες με τον κίνδυνο ενός ατυχήματος να παίζεται κορώνα γράμματα για το πότε θα συμβεί.

Στο δρόμο που πολύ πρόσφατα, ανατράπηκε ΙΧ και έπεσε στη θάλασσα ακριβώς γιατί έχει μετατραπεί σε καθημερινή παγίδα όπως άλλωστε και πολλά σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου της Κέρκυρας.

Στον ίδιο δρόμο που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, 6αστερα και 7στερα ξενοδοχεία χωρίς αντιπλημμυρικά έργα και προδιαγραφές οδικής ασφάλειας, απορροής υδάτων, διαβάσεων, πεζοδρομίων κ.α

Στον ίδιο δρόμο που οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης, Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής φωτογραφίζονται δίπλα στις πισίνες και στα SPA των ξενοδοχείων εγκαινιάζοντας την «ανάπτυξη» του τόπου.

Στην περιοχή για την οποία προκλητικά χρόνια τώρα, ακούμε αλλά δεν βλέπουμε, από τα χείλια πολιτικών, Περιφερειακών Αρχών, πρόσφατων και παλαιών, για τον άξονα Βορρά –Νότου ρίχνοντας ο ένας ευθύνες στον άλλον

Στην περιοχή για την οποία προκλητικά εξακολουθούν, να εξαγγέλλουν παρακάμψεις, κόμβους και αντί για έργα να κάνουν μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου και επικαιροποιήσεις μελετών.

Γι’ αυτόν το δρόμο, αλλά και ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Κέρκυρας έδωσε συγχαρητήρια !! ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στην Περιφερειάρχη κ. Κράτσα, παρουσιάζοντας πρόσφατα, στην Κέρκυρα, το «αναπτυξιακό σχέδιο» ΙΟΝΙΑ 2030.

Γι’ αυτόν το δρόμο αλλά και ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Κέρκυρας, οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ, που πέρασαν αλλά δεν ακούμπησαν, μιλάνε για «λάθη» που έκαναν από τα οποία όμως έμαθαν και δεν θα τα ξανακάνουν, χωρίς να κοκκινίζουν.

Καμία ανοχή στην κοροϊδία. Δεν χρειάζεται να χαθεί μια ζωή για να ξεσηκωθούμε. Δεν μπορεί να αθωώνονται με ένα «ευτυχώς δεν είχαμε θύματα». Δεν μπορεί να παίζουν τη ζωή μας και την ψυχική μας ηρεμία στα ζάρια.

Στο Πέραμα αλλά και σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο στην Κέρκυρα, αποτυπώνεται η διαχρονική εγκληματική πολιτική της εγκατάλειψης των λαϊκών αναγκών, της υποτίμησης της αξίας της ζωής του λαού. Αποτυπώνεται η πολιτική του προχειρότητας, της αποσπασματικότητας και της ποιότητας που γίνονται τα έργα.

Στο Πέραμα αλλά και σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο στην Κέρκυρα αποτυπώνεται η διαχρονική εγκληματική πολιτική που υπηρετεί και προστατεύει τα κέρδη, αλλά θεωρεί την ασφάλεια του λαού δυσβάσταχτο κόστος. Στους δρόμους από τους οποίους αναβλύζουν συχνά πυκνά συντριβάνια νερού, αποτυπώνεται η διαχρονική εγκατάλειψη των υποδομών ύδρευσης –αποχέτευσης.

Γιατί τα πακέτα του ΕΣΠΑ, του ΠΔΕ και του Ταμείου Ανάκαμψης που συγκεντρώνονται από την φοροληστεία και τον κόπο του λαού χαρίζονται στους λεγόμενους επενδυτές αλλά όχι για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής του Κερκυραϊκού λαού.

Από σωτήρες και παχιά λόγια χορτάσαμε. Είναι στο χέρι του λαού να υπερασπιστεί τη ζωή του. Να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, οι οποίες δεν αρχίζουν ούτε τελειώνουν με μια ασφαλτόστρωση, κάθε 40 χρόνια, και αυτή μισή, λειψή και πρόχειρη.

Μπορεί να το κάνει πράξη και στην κάλπη και στην οργάνωση του αγώνα του!

Συνημμένο: Φωτό του βυθισμένου φορτηγού (πηγή CORFUPRESS)

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις