BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ
Τα κεράσια είναι τα πιο νόστιμα και ζουμερά φρούτα της εποχής και το cheesecake αγαπημένο γλυκό όλης της οικογένειας. Θα τα συνδυάσεις φτιάχνοντας το απόλυτο επιδόρπιο της άνοιξης.
- 2 κούπες φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- αλάτι
Για τη βάση
- 200 γρ μπισκότα digestive τριμμένα
- 80 γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα
- 500 γρ τυρί κρέμα
- 400 γρ κρέμα γάλακτος
- 90 γρ άχνη ζάχαρη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε ένα μπολ τα κεράσια, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι, τα ανακατεύεις και τα αφήνεις για λίγο στην άκρη
- Στη συνέχεια τα βάζεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα βράζεις σε μέτρια φωτιά για 5 περίπου λεπτά
- Σε ένα μπολ βάζεις το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ, ανακατεύεις καλά και ρίχνεις το μείγμα στο τηγάνι
- Ανακινείς το τηγάνι και όταν δέσει το αφαιρείς από την εστία
- Βάζεις τα μπισκότα στο multi και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν σκόνη
- Βάζεις σε ένα μπολ τα μπισκότα με το βούτυρο και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Απλώνεις το μείγμα στη φόρμα και το βάζεις στο ψυγείο
- Βάζεις την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη στο multi και χτυπάς μέχρι να γίνει σαντιγί
- Προσθέτεις το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα από το λεμόνι και χτυπάς για 1 λεπτό ακόμη
- Σε ένα μπολ ρίχνεις το τυρί κρέμα και την σαντιγί και ανακατεύεις απαλά με τη σπάτουλα
- Στρώνεις ομοιόμορφα την κρέμα επάνω στη βάση από μπισκότο, τη σος με τα κεράσια και βάζεις το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει.