Συνταγή για cheesecake με κεράσια

79

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

Τα κεράσια είναι τα πιο νόστιμα και ζουμερά φρούτα της εποχής και το cheesecake αγαπημένο γλυκό όλης της οικογένειας. Θα τα συνδυάσεις φτιάχνοντας το απόλυτο επιδόρπιο της άνοιξης.

  • 2 κούπες φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • αλάτι

Για τη βάση

  • 200 γρ μπισκότα digestive τριμμένα
  • 80 γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα

  • 500 γρ τυρί κρέμα
  • 400 γρ κρέμα γάλακτος
  • 90 γρ άχνη ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε ένα μπολ τα κεράσια, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι, τα ανακατεύεις και τα αφήνεις για λίγο στην άκρη
  • Στη συνέχεια τα βάζεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα βράζεις σε μέτρια φωτιά για 5 περίπου λεπτά
  • Σε ένα μπολ βάζεις το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ, ανακατεύεις καλά και ρίχνεις το μείγμα στο τηγάνι
  • Ανακινείς το τηγάνι και όταν δέσει το αφαιρείς από την εστία
  • Βάζεις τα μπισκότα στο multi και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν σκόνη
  • Βάζεις σε ένα μπολ τα μπισκότα με το βούτυρο και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Απλώνεις το μείγμα στη φόρμα και το βάζεις στο ψυγείο
  • Βάζεις την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη στο multi και χτυπάς μέχρι να γίνει σαντιγί
  • Προσθέτεις το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα από το λεμόνι και χτυπάς για 1 λεπτό ακόμη
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις το τυρί κρέμα και την σαντιγί και ανακατεύεις απαλά με τη σπάτουλα
  • Στρώνεις ομοιόμορφα την κρέμα επάνω στη βάση από μπισκότο, τη σος με τα κεράσια και βάζεις το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις