Συνταγή για γεμιστές μελιτζάνες

995

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

Οι μελιτζάνες είναι λαχανικό της εποχής και σήμερα θα τις “γεμίσεις” φτιάχνοντας τα παραδοσιακά “παπουτσάκια”. Ένα γευστικό, χορταστικό και ταυτόχρονα υγιεινό πιάτο.

  • 1/2 κιλό μελιτζάνες
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1 φλ. ρύζι
  • 1`φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις πολύ καλά τις μελιτζάνες και αδειάζεις το εσωτερικό με ένα μεγάλο κουτάλι
  • Γεμίζεις μέχρι τη μέση μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτεις αλάτι και βάζεις τις μελιτζάνες να βράσουν για 20 περίπου λεπτά
  • Τις αφαιρείς και τις αφήνεις στο τρυπητό
  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνεις 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά το κρεμμύδι και στη συνέχεια τον κιμά
  • Ανακατεύεις πολύ καλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Προσθέτεις τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και 1 φλιτζάνι νερό και αφήνεις τον κιμά να βράσει για 15-20 λεπτά
  • Ρίχνεις το ρύζι, ανακατεύεις και το αφήνεις να βράσει για 10 λεπτά ακόμη
  • Γεμίζεις κάθε μελιτζάνα με το μείγμα από την κατσαρόλα, ρίχνεις από πάνω φρυγανιά και ελαιόλαδο και τις τοποθετείς προσεχτικά στο ταψί
  • Προσθέτεις λίγο νερό και τις ψήνεις στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις