Συνταγή για παραδοσιακά γεμιστά

194

Ήρθε η στιγμή για τα γεμιστά, ζουμερά και γευστικά πρόκειται για το πιάτο που σηματοδοτεί την αρχή του καλοκαιριού.

  • 3 μέτριες, πράσινες πιπεριές
  • 6 μέτριες, ώριμες και στρογγυλές ντομάτες
  • 3 κολοκυθάκια στρογγυλά ή κοντά
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι τύπου καρολίνα
  • 1/2 φλιτζάνι κουκουνάρια, καβουρδισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας πάπρικα, χοντροτριμμένη
  • 1 κουτ. της σούπας ρίγανη
  • 3 κουτ. της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 3 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • μερικές πατάτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αδειάζεις τα λαχανικά.
  • Στις ντομάτες και τα κολοκυθάκια, κόβεις μια φέτα από την πλευρά του κοτσανιού και με ένα κουταλάκι αδειάζεις το εσωτερικό και το ψιλοκόβεις.
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  • Προσθέτεις το ρύζι και το ανακατεύουμε μια, δυο φορές.
  • Ρίχνεις το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια, τη μισή ποσότητα από τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, το καρότο, τη ρίγανη και την πάπρικα.
  • Αφήνεις τα υλικά στο τηγάνι να μαγειρευτούν 3-4 λεπτά και σβήνεις με ένα φλιτζάνι νερό.
  • Απομακρύνεις από τη φωτιά και προσθέτεις το βασιλικό και το δυόσμο.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 C, τοποθετείς τα λαχανικά σε ένα μέτριο ταψί και πασπαλίζεις το εσωτερικό με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
  • Γεμίζεις τα λαχανικά με το μείγμα του τηγανιού και τα σκεπάζεις.
  • Περιχύνεις το υπόλοιπο ταψί με το ελαιόλαδο και την τριμμένη ντομάτα και πασπαλίζεις με την τριμμένη φρυγανιά.
  • Κόβεις μερικές πατάτες σε κυδωνάτο σχήμα και τις προσθέτεις.
  • Ψήνεις για 1 ώρα περίπου, ώσπου τα λαχανικά να μαραθούν.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις