Το Δημοτικό Θέατρο ΚΕΦΑΛΟΣ επέλεξε χθες Τετάρτη , η Νέα Δημοκρατία για την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση στο Αργοστόλι στην οποία μίλησαν οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος για τη μία και  μοναδική έδρα του Νομού μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ :  ΠΑΝΟΣ ΜΑΝΤΑΣ

Η συμμετοχή του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας σχεδόν ελάχιστη. Ιστορικά στελέχη του κόμματος όπως η Αμαλία Μοσχονά, η Αθηνά Αυγουστάτου, ο Διονυσης Λευκαδίτης έδωσαν το παρόν όπως πάντα , ήταν εκεί και ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σωτήρης Κουρής όπως και ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ Αλέξανδρος Παρίσης.. Δεν ήταν εκεί ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας , του κυβερνώντος κόμματος που διεκδικεί τη διατήρηση της έδρας και βεβαίως την πρωτιά στην κάλπη.

Στην συγκέντρωση μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Παναγής Καππάτος , Ναπολέων Μαραβέγιας και η υποψήφια βουλεύτρια από την Ιθάκη Σμαράγδα Σαρδελή.

Τους υποψήφιους προλόγισε η Γιάννα Κουλουμπή πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης η οποία ζήτησε ενότητα για τη νίκη απευθύνθηκε μάλιστα και ονομαστικά στον κάθε υποψήφιο για την ανάγκη να δώσουν ενωμένοι την μάχη έως την κάλπη.

Ο απερχόμενος και υποψήφιος Παναγής Καππάτος  απευθύνθηκε ονομαστικά στα παρόντα ιστορικά στελέχη του κόμματος ευχαριστώντας τους για όσα έχουν κάνει για το κόμμα. Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο Κυβερνητικό έργο και τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας. Υποστήριξε ότι παρά τα λάθη , τις αστοχίες και τις καθυστερήσεις το κράτος αλλάζει δίνοντας ως παράδειγμα την ταχύτητα έκδοσης των συντάξεων σε σχέση με το παρελθόν. Αναφέρθηκε και στην κατάσταση του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και την επίσκεψη Μητσοτάκη το καλοκαίρι του 2022 και τη χρηματοδότηση που εξασφάλισε από το Ταμείο Ανάκαμψης.  Δεν παρέλειψε την αναφορά στην αναβάθμιση της επαρχιακής οδού Αργοστολίου Πόρου, όπως και για τις χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν σε δήμους, επαγγελματίες και πολίτες ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση των συνεπειών των φυσικών καταστροφών.

Ο Ναπολέων Μαραβέγιας ανέβηκε στο βήμα υπό τις «ιαχές» καραμούζας και σφυριγμάτων αποδοχής που προέρχονταν από την ομάδα των νέων που παραβρίσκονταν. Εξομολογήθηκε για τα συναισθήματά του όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης του ζήτησε να κατέβει υποψήφιος στο νησί του. « Η Κεφαλονιά είναι ευλογία» είπε. Αισθάνεται δέος που εκπροσωπεί αυτή τη μεγάλη παράταξη που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αναφέρθηκε στις εμπειρίες της προεκλογικής εκστρατείας του, για τις συζητήσεις με τους ανθρώπους που του άνοιξαν τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους. Υποστήριξε ότι τα νησιά μας μπορούν να γίνουν πρότυπο ανάπτυξης ήδη αυτά τα χρόνια της Κυβέρνησης παρά την πανδημία έγιναν πολλά. Η τουριστική ανάπτυξη μπορεί να συμβαδίσει με τον πρωτογενή τομέα. Ο Πολιτισμός στα νησιά μας πρέπει να λάμψει παρά τις καθυστερήσεις στα έργα πχ Αρχαιολογικό Μουσείο. Στον αθλητισμό απαιτούνται σύγχρονες υποδομές ενώ είναι άμεση ανάγκη να φτιαχτούν νέα σχολεία και να φύγουν τα προκάτ. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί φοιτητική εστία για να κρατηθούν τα πανεπιστημιακά τμήματα. Άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στο κυβερνητικό του έργο όσο και σαν αντιπολίτευση. Τέλος κάλεσε τους Νεοδημοκράτες να δώσουν την μάχη των τελευταίων ημερών για μεγαλύτερη νίκη της παράταξης από ότι το 2019.  Όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε πρόκληση προέρχεται από την αντιπολίτευση. Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις , το έχω κάνει άλλωστε και σαν Υπουργός , η εμπιστοσύνη αας θα μου δώσει δύναμη να προχωρήσουμε , κατέληξε μεταξύ άλλων ο κ. Μαραβέγιας εν μέσω χειροκροτημάτων.

Η υποψηφια βουλεύτρια Σμαράγδα Σαρδελή αυτοσυστήθηκε στον κόσμο, καθώς προέρχεται από την Ιθάκη,  αναφέρθηκε στο θετικό κυβερνητικό έργο και την βοήθεια που έδωσε στα νησιά μας ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση από τις φυσικές καταστροφές.

Αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που η ίδια προβάλλει  με πρώτο το θέμα της  δημόσιας Υγείας και την ανάγκη στήριξης σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό. Την ανάγκη αναβάθμισης των λιμανιών της Ιθάκης και της Κεφαλονιάς τα σχέδια των οποίων βρίσκονται στα Υπουργικά γραφεία. Αναφέρθηκε με λεπτομέρειες για τα έργα που έγιναν και πρόκειται να γίνουν σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Μπορείτε να ακούσετε τις ομιλίες στο παρακάτω video:

Φωτογραφιες

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις