Από εκατομμυριούχοι συμπέθεροι του Βασιλιά Καρόλου… φτωχοί συγγενείς – Το «κανόνι» της εταιρείας των Μίντλετον

225

ΓΡΑΦΕΙ ΜΑΡΙΛΙΖ ΦΑΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δύσκολες εποχές για πρίγκιπες, (θνητές) πριγκίπισσες, αλλά και τους γονείς τους. Διότι η οικονομική κρίση δεν ορρωδεί προ ουδενός και δεν υπολογίζει τη δημοσιότητα και τα… κονέ που μπορούν να διασφαλίσουν ακόμη και αυτοί που μπορεί να βρίσκονται εξαιρετικά κοντά στο βρετανικό θρόνο.

Πηγή: Instagram

Ο λόγος για την Κάρολ και τον Μάικλ Μίντλετον, τους συμπέθερους του νυν βασιλιά Καρόλου και γονείς της μέλλουσας βασίλισσας Κέιτ, οι οποίοι από αυτοδημιούργητοι και λίαν επιτυχημένοι οικονομικά επιχειρηματίες (γεγονός που τους πρόσφερε τη δυνατότητα να στείλουν την κόρη τους στο ελιτίστικο πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους, όπου και γνωρίστηκε με τον πρίγκιπα της) είδαν την εταιρεία τους να καταρρέει και να πωλείται με συνοπτικές διαδικασίες.

Αν και μετά την εξέλιξη αυτή, όπως υποστήριξαν, θα έχουν περισσότερο χρόνο να διαθέσουν στα εγγόνια τους

Οι Μίντλετον και κυρίως η Κάρολ Μίντλετον δημιούργησαν την εταιρεία Party Pieces Holdings με ένα μικρό αρχικό κεφάλαιο και έδρα το σπίτι τους (ή καλύτερα την κουζίνα τους) στο Μπέρκσαϊρ, το 1987, χωρίς πιθανότατα να μπορούν ούτε οι ίδιοι να προβλέψουν το μέγεθος της επέκτασης της.

Ξεκίνησε από μια εταιρεία διοργάνωσης ευφάνταστων παιδικών πάρτι και επιλεγμένων προϊόντων, όταν η Κάρολ Μίντλετον διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να βρει πιάτα με κλόουν που ήθελε για τα 5α γενέθλια της Κέιτ και κατάλαβε πως υπήρχε ένα κενό στην αγορά. Και τελικά εξελίχτηκε σε ένα μεγάλο ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης κάθε είδους προϊόντων για παιδικά κυρίως, αλλά και όχι μόνο πάρτι.

Πηγή: Instagram

Πραγματικά, οι δουλειές πήγαιναν… πρίμα για αρκετά χρόνια, προσφέροντας στην οικογένεια ένα υψηλό επίπεδο ζωής. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αξία της επιχείρησης και των περιουσιακών στοιχείων των Μίντλετον έφτασαν, τις καλές εποχές, να αγγίζουν τα 55,2 εκατ. στερλίνες. Όμως, η εταιρεία διατήρησε το… οικογενειακό της υπόβαθρο.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει παλαιότερα, η 68χρονη σήμερα Κάρολ, είχε δηλώσει υπερήφανη για την εταιρεία της αλλά και τον ξεχωριστό ρόλο που είχαν και τα τρία παιδιά της, η Κέιτ, η Πίπα και ο Τζέιμς στην πορεία της εταιρείας, καθώς μεγάλωσαν μαζί της και όλοι δούλεψαν στον ελεύθερο χρόνο τους για την επιχείρηση.

Όμως ο ανταγωνισμός από τις διεθνείς πλατφόρμες, τα αυξημένα κόστη και ίσως και η υπερβολική επέκταση της εταιρείας που θέλησε να απλώσει τις δραστηριότητες της σε ΗΠΑ και Μέση Ανατολή με τη δική της γραμμή προϊόντων, άρχισαν να προκαλούν σταδιακά τριγμούς που βέβαια διογκώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2021 η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημιές ύψους 286.000 στερλίνων.

Οι Μίντλετον επιχείρησαν διορθωτικές κινήσεις, δίχως αποτέλεσμα και κατόπιν αναζήτησαν οι ίδιοι αγοραστή. Όμως δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα την πτώχευση της εταιρείας, η οποία τέθηκε υπό ειδική κρατική διαχείριση. Τελικά οι διαχειριστές κατάφεραν να βρουν αγοραστή, με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη να αναφέρει ως νέο ιδιοκτήτη τον μεγαλοεπιχειρηματία Τζέιμς Σίνκλερ, του ομίλου Teddy Tastic Bear Co Ltd.

Σύμφωνα με τα βρετανικά media, ούτε το ποσό της εξαγοράς έγινε γνωστό ούτε οι όροι της συμφωνίας.

Ο Όμιλος του Σίνκλερ εκτιμάται περίπου στα 30 εκατ. στερλίνες με δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την ψυχαγωγία και τις δραστηριότητες υπαίθρου και παιδιών αλλά ακόμη και τα εμπορικά ακίνητα. Επίσης ελέγχει μια από τις παλαιότερες φίρμες παγωτών του Ηνωμένου Βασιλείου, την The Rossi Ice Cream Company.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις