BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ
Οι μελιτζάνες συνδυάζονται υπέροχα με την παρμεζάνα και τη φρέσκια, ζουμερή ντομάτα σε ένα πιάτο τέλειο τόσο για το καθημερινό όσο και το τραπέζι του weekend.
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις τις κομμένες μελιτζάνες στο τρυπητό, ρίχνεις αλάτι και τις αφήνεις στην άκρη για 1 περίπου ώρα
- Τις ξεπλένεις με άφθονο κρύο νερό και τις ταμπονάρεις με χαρτί κουζίνας
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Αλευρώνεις καλά τις μελιτζάνες και βουτυρώνεις ένα ταψί
- Βάζεις λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρώμα
- Τις βάζεις σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι και τις απλώνεις ομοιόμορφα στο ταψί
- Προσθέτεις πιπέρι και μερικές κουταλιές ντοµάτα από πάνω
- Ρίχνεις λίγη παρμεζάνα και μοτσαρέλα
- Προσθέτεις και πάλι ντομάτα και στη συνέχεια τα τυριά μέχρι να τελειώσει η ποσότητα που έχεις
- Τις ψήνεις για μισή περίπου ώρα και σερβίρεις.