Contiki : Ελλάδα επιλέγουν οι Gen Z και Millennials ταξιδιώτες το καλοκαίρι

40

Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Ισλανδία και Ελλάδα επιλέγουν για το φετινό καλοκαίρι οι Millennials και Gen Z ταξιδιώτες. Αυτό αποκάλυψε ο ταξιδιωτικός πράκτορας Contiki, ο οποίος απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18 έως 35 ετών.

Σύμφωνα με τα δεδομένα κρατήσεών της αυτοί οι ταξιδιώτες επιλέγουν μακρινούς προορισμούς με έμφαση στη σε βάθος εξερεύνηση ενός μοναδικού τόπου.

«Οι τάσεις των κρατήσεών μας δείχνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των ταξιδιωτών ηλικίας 18 έως 35 ετών επιδιώκει να επιβραδύνει τα πράγματα και να κάνει περαιτέρω περιπέτειες. Από την Ιαπωνία μέχρι την Ταϊλάνδη, η Ασία ανεβαίνει στα charts», δήλωσε η Melissa DaSilva, πρόεδρος της Contiki, Βόρεια Αμερική.

Οι Gen Zs κατευθύνεται προς την Ασία και άλλους μακρινούς προορισμούς

Κορυφαίοι προορισμοί και ταξίδια για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο για τους Gen Z & Millennials:

Ιαπωνία

Το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών της Contiki για την Ιαπωνία είναι αυξημένο κατά 192% από το 2019, μετά το πολυαναμενόμενο άνοιγμα της χώρας. Η πιο δημοφιλής αναχώρηση για την Ιαπωνία του Contiki είναι η 8ήμερη Ιαπωνία σε μια εβδομάδα, περιοδεύοντας τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το Τόκιο, το Κιότο και την Οσάκα.

Ταϊλάνδη

Η έδρα της πολυαναμενόμενης επόμενης σεζόν του “The White Lotus“, η Ταϊλάνδη είναι μοντέρνα και το Thai Island Hopper Westtour είναι ένα ταξίδι με κορυφαίες πωλήσεις για το 2023 — ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση στα Top 10 ταξίδια για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Ισλανδία: Ένας προορισμός για πολλούς, το Icelands Fire and Icetour είναι άλλο ένα κορυφαίο σε πωλήσεις, σημειώνοντας αύξηση 176% στις κρατήσεις σε σύγκριση με το 2019.

Ελλάδα

Ένα σταθερό bestseller, η περιοδεία Greek Island Hopping είναι ακόμα πιο δημοφιλής μετά την πανδημία με αύξηση 43% στις κρατήσεις από το 2019.

Σε άνοδο τα σόλο ταξίδια

Τα σόλο ταξίδια συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς το 41% των ερωτηθέντων είπε ότι ταξίδεψαν μόνοι τους ή ότι θα ταξίδευαν μόνοι τους στο μέλλον για να γνωρίσουν νέους ανθρώπους.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το 60% των ταξιδιωτών που έχουν ενταχθεί σε μια ομάδα περιηγήσεων δήλωσαν ότι είχαν μια πιο αξέχαστη εμπειρία με νέα άτομα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις