Είναι η εποχή που θα βρεις το πιο φρέσκο σκουμπρί και θα το συνδυάσεις με τυριά και πατάτες για να δημιουργήσεις ένα λαχταριστό πιάτο.
Συστατικά
- 1 μεγάλο ψάρι (περίπου 1/2 κιλό) καθαρισμένο και πολύ καλά πλυμμένο
- 100 γραμμάρια τυριού
- 2 μεγάλες πατάτες
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- αλάτι
- πιπέρι
- δεντρολίβανο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τρίβεις τις πατάτες στην χοντρή πλευρά του τρίφτη
- Τρίβεις και το τυρί στην ίδια πλευρά
- Τα βάζεις σε ένα μικρό μπολ και προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και το δεντρολίβανο
- Τοποθετείς το μείγμα ως γέμιση στο σκουμπρί και το βάζεις στο φούρνο
- Αν θέλεις μπορείς να βάλεις από πάνω μία στρώση τυρί
- Το ψήνεις στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά
- Σερβίρεις με μαγιονέζα.