Συνταγή για κρεμ καραμελέ

Το πιο λαχταριστό και δροσερό γλυκό που θα σου θυμίσει τα παιδικά καλοκαίρια.   ΒY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

67

Συστατικά

Για την κρέμα θα χρειαστείς

  • 450 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζεις σε μέτρια φωτιά
  • Μόλις πάρει την πρώτη βράση ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα ώστε να λιώσει η ζάχαρη
  • Αφήνεις το μείγμα να βράσει μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας και το αποσύρεις από την εστία
  • Το αδειάζεις σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το ανακινείς ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια
  • Ρίχνεις σε μια μεσαία κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα βράζεις σε μέτρια φωτιά
  • Ανακατεύεις καλά μέχρι να πάρει μια βράση, το αποσύρεις από την εστία, το καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις στην άκρη για μισή περίπου ώρα
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 130 βαθμούς
  • Βάζεις σε ένα μπολ τα αυγά, τον έναν επιπλέον κρόκο και τη ζάχαρη και ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα
  • Προσθέτεις το γάλα και ανακατεύεις πολύ καλά
  • Ρίχνεις το στο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζεις από πάνω την καραμέλα
  • Γεμίζεις ένα μεγάλο ταψί με νερό μέχρι τη μέση και τοποθετείς το πυρίμαχο σκεύος
  • Αφήνεις την κρεμ καραμελέ να ψηθεί για 1 περίπου ώρα
  • Αφαιρείς το πυρίμαχο σκεύος και το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει εντελώς
  • Στη συνέχεια την βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα
  • Την γυρίζεις πάνω σε μία μεγάλη πιατέλα και σερβίρεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις