Συνταγή για κεφτεδάκια με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

349

Έχεις συνδέσει τα κεφτεδάκια με τα καλοκαιρινά μεσημέρια στο σπίτι ή σε ταβερνάκια του αγαπημένου σου νησιού. Θα φτιάξεις τα πιο λαχταριστά με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά που θα συνοδεύσεις με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.

Συστατικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό και πολύ καλά στραγγισμένο
  • 2 αυγά
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα
  • 1 κ. γ. φύλλα δυόσμου
  • 1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Σάλτσα

  • 12 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι  ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ, τον κιμά, το ψωμί τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, τη ρίγανη, τα αυγά, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Ζυμώνεις καλά για 5 τουλάχιστον λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  • Γεμίζεις μέχρι τη μέση με λάδι ένα μεγάλο τηγάνι
  • Πλάθεις τα κεφτεδάκια με τα χέρια σου, τα αλευρώνεις και τα ρίχνεις προσεχτικά στο τηγάνι για 5-6 λεπτά
  • Τα γυρνάς ώστε να πάρουν χρώμα
  • Τα τοποθετείς σε ένα μεγάλο πιάτο όπου έχεις στρώσει προηγουμένως χαρτί κουζίνας που θα απορροφήσει το λάδι
  • Ρίχνεις το ελαιόλαδο στο τηγάνι και το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά
  • Σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά και προσθέτεις τις ντομάτες, τα μυρωδικά αλάτι και πιπέρι
  • Ρίχνεις στη σάλτσα τον πελτέ, ανακατεύεις και την αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις τα κεφτεδάκια και ανακινείς λιγάκι το τηγάνι ώστε να καλυφθούν με τη σάλτσα πριν το αποσύρεις
  • Τα σερβίρεις ζεστά με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις