Τα ζυμαρικά είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση τόσο για το μεσημέρι όσο και το βραδινό κι αν θέλεις να είσαι δημιουργική θα τα συνδυάσεις με θρεπτικά παντζάρια και φέτα.
Συστατικά
- 1/2 κιλό ζυμαρικά (κατά προτίμηση πέννες)
- 300 γρ. βρασμένα παντζάρια (μόνο το κόκκινο μέρος)
- 50 ml ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 200 γρ. φέτα
- 1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- χυμό από ½ λάιμ ή λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράζεις τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάς 1/2 φλιτζάνι από το νερό
- Ρίχνεις στο μπλέντερ τα παντζάρια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το πιπέρι και τα χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Θρυμματίζεις τη φέτα, τη βάζεις σε ένα μπολ και προσθέτεις, το μαϊντανό, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύεις καλά
- Σουρώνεις τα ζυμαρικά, τα ρίχνεις και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτεις τη σος παντζαριού και μερικές κουταλιές από το νερό που κράτησε
- Σερβίρεις και ρίχνεις από πάνω το μείγμα με τη φέτα.