Με επιπλέον χρέωση 12 ευρώ τα ταξίδια των Ευρωπαίων στο Ην. Βασίλειο από το 2024

Πηγή φωτό: Pixabay Χριστίνα Λαΐνοπούλου

48

Oι πολίτες 27 κρατών μελών της ΕΕ που ταξιδεύουν στο Ην. Βασίλειο θα χρειαστεί να κάνουν αίτηση για ηλεκτρονική ταξιδιωτική εξουσιοδότηση (ETA) από το 2024, με επιβάρυνση που ανέρχεται σε 12 ευρώ.

Μέχρι σήμερα, το κόστος για μια ΕΤΑ για το Ην. Βασίλειο δεν είχε γίνει γνωστό, ωστόσο στις 7 Ιουνίου, το τμήμα Visa και Μετανάστευσης του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών αποκάλυψε ότι το κόστος της θα ανέρχεται σε 10 λίρες, και θα έχει ισχύ για δύο έτη. Στις περιπτώσεις όπου το διαβατήριο θα λήγει μέσα σε λιγότερα από 2 έτη, τότε οι ταξιδιώτες θα χρειαστεί να αποκτήσουν νέα ΕΤΑ.

Παραμένει άγνωστη ακόμα η ημερομηνία από την οποία οι Ευρωπαίοι που ταξιδεύουν στο Ην. Βασίλειο θα χρειαστεί να έχουν στα χέρια τους την ΕΤΑ.

Οι πρώτοι που θα υποχρεωθούν να την αποκτήσουν θα είναι οι πολίτες του Κατάρ, για τους οποίους η έναρξη ισχύος ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου του 2023.

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2024 ξεκινά η υποχρεωτική έκδοση ΕΤΑ για τους ταξιδιώτες από τα Αραβικά κράτη του Περσικού κόλπου.

Οι πολίτες της ΕΕ αλλά και των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και της Ν. Ζηλανδίας, που μπορούν να ταξιδέψουν στο Ην. Βασίλειο χωρίς visa για τουριστικούς και επαγγελματικούς λόγους, θα χρειαστεί να κάνουν αίτηση για ΕΤΑ το 2024 και οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν τους προσεχείς μήνες.

Η Ισλανδία θα είναι η μοναδική χώρα που δεν θα επηρεαστεί από την εφαρμογή του προγράμματος της ΕΤΑ.

Επιπλέον, οι πολίτες χωρών χωρίς απαίτηση visa οι οποίοι έχουν άδειες διαβίωσης, εργασίας ή σπουδών στο Ην. Βασίλειο, δεν θα χρειαστεί να κάνουν σχετικές αιτήσεις, καθώς και όσοι προέρχονται από χώρες με απαίτηση visa, οι οποίοι θα χρειαστεί να κάνουν αίτηση για τουριστική ή επαγγελματική visa.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις