Συνταγή για κοκκινιστό κοτόπουλο

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

105

Το κοκκινιστό κοτόπουλο συνοδεύεται απίθανα με ρύζι, ζυμαρικά και τηγανητές πατάτες. Το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο που λατρεύει όλη η οικογένεια.

  • 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 800 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • ½ κ.σ. ζάχαρη
  • ¼ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο
  • Σε ένα βαθύ, μεγάλο τηγάνι ρίχνεις 6 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο για 5 περίπου λεπτά ενώ το γυρνάς για να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι και την πιπεριά και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 4 ακόμη λεπτά
  • Ρίχνεις το σκόρδο, την πάπρικα και τη δάφνη και  το αφήνεις 2 λεπτά
  • Προσθέτεις τις ντομάτες, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Κλείνεις το καπάκι και το αφήνεις να σιγοβράσει για μία περίπου ώρα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις