Το κοκκινιστό κοτόπουλο συνοδεύεται απίθανα με ρύζι, ζυμαρικά και τηγανητές πατάτες. Το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο που λατρεύει όλη η οικογένεια.
Συστατικά
- 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 φύλλο δάφνης
- 800 γρ. τριμμένες ντομάτες
- ½ κ.σ. ζάχαρη
- ¼ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο
- Σε ένα βαθύ, μεγάλο τηγάνι ρίχνεις 6 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο για 5 περίπου λεπτά ενώ το γυρνάς για να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
- Προσθέτεις το κρεμμύδι και την πιπεριά και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 4 ακόμη λεπτά
- Ρίχνεις το σκόρδο, την πάπρικα και τη δάφνη και το αφήνεις 2 λεπτά
- Προσθέτεις τις ντομάτες, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι
- Κλείνεις το καπάκι και το αφήνεις να σιγοβράσει για μία περίπου ώρα.