O Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου επισκέφτηκε τις φυλακές Κέρκυρας – Συνάντηση με κρατούμενους φοιτητές

252
Μας ξάφνιασε ευχάριστα η πρωινή ανάρτηση στα social media του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέα Φλώρου. Πρόκειται για την επίσκεψή του στις φυλακές Κέρκυρας.
Διαβάστε τι έγραψε:
Την Παρασκευή 23 Ιουνίου είχα την χαρά να επισκεφτώ τις φυλακές Κέρκυρας και να συναντηθώ με κρατούμενους φοιτητές που σπουδάζουν σε Τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Συζητήσαμε την πρόοδο τους, η οποία οφείλουμε να τονίσουμε ότι είναι εξαιρετική αν και συντελείται υπό δύσκολες συνθήκες και περιορισμούς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να πάρει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο προς την κατεύθυνση μερικής ή ολικής αντιμετώπισης τους.
Κατά την επίσκεψη, με υποδέχθηκε με θέρμη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της φυλακής η διευθύντρια της κα. Λίτσα Σταύρου, ο διευθυντής του σχολείου κ. Κυριάκος Κωλέσης, καθώς επίσης και διδάσκοντες-καθηγητές.
Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ήταν εξαιρετικά χρήσιμη, καθώς αποτύπωσε στην πλήρη του έκταση το σημαντικό έργο που επιτελείται στο σχολείο και την επίπτωση αυτού στην καθημερινότητα των κρατουμένων.
Έτσι, σύντομα οδηγηθήκαμε σε ένα πλαίσιο συνεργειών που μπορούν άμεσα να καλλιεργηθούν και υλοποιηθούν ώστε το διδακτικό έργο που παρέχεται από το σχολείο να υποστηριχθεί από παράλληλες εκπαιδευτικές / ενημερωτικές δράσεις, προγράμματα επιμόρφωσης και αξιοποίησης του ήδη διαθέσιμου από το σχολείο πολύτιμου αρχείου.
Ευχαριστώ θερμά την διεύθυνση των φυλακών Κέρκυρας και του Σχολείου Δεύτερη Ευκαιρίας του καταστήματος κράτησης για την διπλή αυτή ευκαιρία που μου έδωσαν στο πλαίσιο της επίσκεψης. Ως Ιόνιο Πανεπιστήμιο, δεσμευόμαστε να δώσουμε ένα ουσιαστικό παρόν στις δράσεις του σχολείου, όπου και όταν αυτό απαιτηθεί.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις