Οι 100 κορυφαίοι προορισμοί για το καλοκαίρι | Η θέση της Αθήνας

69

Η ForwardKeys, κορυφαία εταιρεία ταξιδιωτικών αναλύσεων αποκάλυψε τους εκατό πιο ελκυστικούς προορισμούς αυτό το καλοκαίρι.

H έρευνα έγινε με βάση το πόσο εκτενείς αναζητήσεις έχουν πραγματοποιηθεί διαδικτυακά ταξίδια προς αυτούς τους προορισμούς.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Μπανγκόκ, πολύ μπροστά από τον δεύτερο προορισμό με τις περισσότερες αναζητήσεις, το Παρίσι.

Καθώς αναλύθηκαν πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια αναζητήσεις για την έκθεση, για να γίνει η λίστα πιο εύπεπτη, η ForwardKeys δημιούργησε την κατάταξη με ευρετήριο με βάση ότι η Μπανγκόκ είναι 100.

Οι πρώτες είκοσι, κατά σειρά, με τις τιμές του δείκτη είναι: Παρίσι, 73 , Λονδίνο , 72 Ντενπασάρ, 69 Βαρκελώνη, 68 Νέα Υόρκη, 61 Λισαβόνα, 54 Κωνσταντινούπολη, 52, Μαδρίτη, 52 Αθήνα, 51 Πάλμα Μαγιόρκα, 48 Σιγκαπούρη, 46 Τόκιο, 45 Κουάλα Λουμπούρ, 45 Άμστερνταμ, 44 Κοπεγχάγη, 42 Λος Άντζελες, 42 Ρώμη, 39 Μανίλα, 34 και Φρανκφούρτη, 34.

Οι θέσεις 21 – 100 περιλαμβάνουν επίσης Αττάλεια, Βερολίνο, Κανκούν, Κάιρο, Δελχί, Ντουμπάι, Δουβλίνο, Χο Τσι Μινχ, Μάλαγα, Μαρακές, Μαϊάμι, Μιλάνο, Πούντα Κάνα, Σαν Φρανσίσκο, Σεούλ, Τελ. Aviv-Yafo, Βαρσοβία, Βαλέτα και Βιέννη.

Οι κατατάξεις αναζήτησης συγκρίνονται επίσης με πέρυσι, δίνοντας άνοδο και πτώση σε σχετική δημοτικότητα.

Η Μπανγκόκ ανέβηκε τρεις θέσεις, ωθώντας το Παρίσι από την πρώτη θέση. Το Λονδίνο διατηρεί τη θέση του, στην 3η θέση.

Κατακτώντας την 4η θέση, η πρωτεύουσα του Μπαλί, Ντενπασάρ, ανέβηκε έξι θέσεις, πιέζοντας τη Βαρκελώνη στην 5η, τη Λισαβόνα στην 7η, την Κωνσταντινούπολη στην 8η, τη Μαδρίτη στην 9η και την Πάλμα Μαγιόρκα στην 11η.

Νέος εισερχόμενος στην πρώτη δεκάδα ήταν η Αθήνα, σημειώνοντας άνοδο μία θέση από την 11η θέση, ενώ η Νέα Υόρκη ανέβηκε δύο θέσεις από την 8η το 2022 στην 6η φέτος.

Οι εντυπωσιακοί ανερχόμενοι που μπήκαν στην πρώτη εικοσάδα ήταν το Τόκιο, με 53 θέσεις στην 13η, η Κουάλα Λουμπούρ, 24 θέσεις στην 14η, η Σιγκαπούρη, 14 θέσεις στην 12η και η Μανίλα, 8 θέσεις στην 19η.

Η άνοδός τους εξηγείται κυρίως από τη σχετικά καθυστερημένη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω COVID-19, που προκάλεσε αύξηση του ενδιαφέροντος.

Στην πρώτη δεκάδα της λίστας με τους υψηλότερους ορειβάτες κυριαρχούν οι πόλεις της Ασίας και της Αυστραλασίας, οι οποίες, το περασμένο καλοκαίρι, εξακολουθούσαν να υπόκεινται σε μερικούς από τους αυστηρότερους και πιο διαρκείς ταξιδιωτικούς κανονισμούς πανδημίας.

Ο υψηλότερος ορειβάτης είναι η Ταϊπέι, με 161 θέσεις στην 56η θέση. Ακολουθεί το Χονγκ Κονγκ, 129 θέσεις στην 39η, Σεούλ, 56 θέσεις στην 35η, Τόκιο, 53 θέσεις στην 13η, Ανόι, 41 θέσεις στην 76η, Όκλαντ, 41 θέσεις στην 103η, Μελβούρνη, 31 θέσεις 75η, Χο Τσι Μινχ, 30 θέσεις στην 52η, Κουάλα Λουμπούρ, 24 θέσεις στην 14η και Πουκέτ, 24 θέσεις στην 57η.

Η ανάλυση της βάσης δεδομένων αεροπορικών εισιτηρίων της ForwardKeys αποκαλύπτει μερικές ενδιαφέρουσες νέες τάσεις. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και στην αρχή της ανάκαμψης, τα ταξίδια αναψυχής σε παραλιακούς προορισμούς ήταν πρωτοπόροι.

Ωστόσο, αυτό τώρα αρχίζει να αλλάζει. Σε σύγκριση με αυτήν την περίοδο πέρυσι (2022), οι καλοκαιρινές κρατήσεις πτήσεων προς παραθαλάσσιους προορισμούς είναι 22% μπροστά. Ωστόσο, οι αστικοί προορισμοί είναι 42% μπροστά, οι φυσικοί προορισμοί είναι 45% μπροστά και οι προορισμοί για ψώνια είναι 53% μπροστά.

Κοιτάζοντας την παγκόσμια ταξιδιωτική ανάκαμψη, σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία (2019), οι καλοκαιρινές κρατήσεις παγκοσμίως είναι μόλις 13% πίσω.

Ωστόσο, υπάρχει μια τεράστια διαφορά γεωγραφικά. Η ισχυρότερη κύρια αγορά προέλευσης είναι οι ΗΠΑ, όπου οι καλοκαιρινές κρατήσεις εξερχόμενων πτήσεων είναι πλέον 11% πριν από το 2019. Ακολουθεί ο Καναδάς, με 4% μπροστά.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μόλις 3% πίσω και η ΕΕ 11% πίσω. Η Λατινική Αμερική είναι η επόμενη καλύτερα ανανεωμένη αγορά ηπειρωτικών πηγών, με 14% πίσω. Ακολουθεί η Ινδία, 17% πίσω, η Νότια Κορέα, 29% πίσω, οι χώρες του GCC, 36% πίσω και η Κίνα 69% πίσω.

Άλλες αξιοσημείωτες τάσεις που προκύπτουν από μια πιο εις βάθος ανάλυση των κρατήσεων πτήσεων περιλαμβάνουν την ανάπτυξη του Λονδίνου ως κόμβου για ταξίδια πολλαπλών προορισμών, μεγάλων αποστάσεων στην Ευρώπη, την ελκυστικότητα των μουσικών φεστιβάλ και τη μεγαλύτερη ταχύτητα ανάκαμψης στα εξερχόμενα ταξίδια από Κίνα σε σύγκριση με την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις