More
    Αρχική LIFESTYLE Μαγειρική

    Μπριάμ κλασικό

    Μπριάμ: ένα αγαπημένο και ελαφρύ οικογενειακό φαγητό, με πρωταγωνιστές τα λαχανικά. Το φουρνίζουμε και το σπίτι μας μυρίζει καλοκαίρι και φαγητό της μαμάς. ΑΠΟ ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    126

    Υλικά

      • 1/4 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
      • 3 πατάτες, σε μεγάλους κύβους
      • 4 κολοκύθια, κομμένα στη μέση
      • 1 κρεμμύδι, σε χοντρά κομμάτια
      • 3 πιπεριές πράσινες, σε κομμάτια
      • 2 πιπεριές κόκκινες, σε κομμάτια
      • 200 γρ. φέτα σκληρή

    Για τη σάλτσα

    • 3 ντομάτες, τριμμένες
    • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
    • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
    • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
    • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
    • αλάτι
    • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

    Βήμα 2

    Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε πρώτα τις πατάτες για 4΄-5΄ ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα. Τις βγάζουμε με μια κουτάλα με σίτα και τις μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

    Βήμα 3

    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα κολοκύθια, μετά με το κρεμμύδι και τέλος με τις πιπεριές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον πριν σοτάρουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.

    Βήμα 4

    Για τη σάλτσα: Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες στο τηγάνι, προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε 100 ml καυτό νερό.

    Βήμα 5

    Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 2΄ και περιχύνουμε τα λαχανικά.

    Βήμα 6

    Κουνάμε το πυρίμαχο σκεύος να απλωθούν τα λαχανικά και να καλυφθούν με τη σάλτσα και ψήνουμε για 40΄ ή μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά και να μείνουν με τη σάλτσα τους.

    Βήμα 7

    Σερβίρουμε το μπριάμ με τη φέτα σε ξεχωριστό πιάτο ή θρυμματισμένη πάνω από τα λαχανικά.

    Styling: Κ. Λυκουρέση- Food styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις