Στα πλαίσια των συναντήσεων και επαφών με φορείς , επαγγελματίες και εργαζόμενους στον Τουρισμό η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου επισκέφτηκε στο Ληξούρι τη διάσημη 5στερη τουριστική μονάδα Apollonio Asterias Resort & Spa του Γεράσιμου Στρίντζη, στη περιοχή Ξι.
Η επίσκεψη στο τουριστικό συγκρότημα Apollonio Asterias Resort & Spa μπορεί να χαρακτηριστεί και συμβολική καθώς η λειτουργία της άλλαξε την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος της περιοχής του Ληξουρίου αναβαθμίζοντάς το με ένα υπερ πολυτελές τουριστικό συγκρότημα αλλά κυρίως γιατί ο Γεράσιμος Στρίντζης είναι μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στο επιχειρείν και τη ναυτιλία. Η γνώμη του, οι προτάσεις του , η κριτική του είναι πάντα πολύτιμες για όλους.
Μαζί με την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Σταύρος Τραυλός.
Στο ξενοδοχείο υποδέχτηκαν την Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη , στην εντυπωσιακή είσοδό του, ο ιδιοκτήτης Γεράσιμος Στρίντζης και η διευθύντρια Ιωάννα Κονταρίνη, σύζυγος του, υπέροχοι οικοδεσπότες και οι δυο. Απολαύσαμε όλοι μια εξαιρετική Ληξουριώτικη φιλοξενία που χαρακτηρίστηκε από την ευγένεια, το σεβασμό και τη φροντίδα τους.
Η συζήτηση έγινε στη δροσερή (έξω είχε καύσωνα), υπερσύγχρονη συνεδριακή αίθουσα που διαθέτει η μονάδα και αυτό ήταν ευκαιρία ενός σύντομου διαλόγου για το συνεδριακό τουρισμό και τις αντικειμενικές αιτίες που δεν επέτρεψαν την ανάπτυξη του στην Κεφαλονιά.
Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα . Στην πραγματικότητα παρακολουθήσαμε μια «mini ημερίδα» – συζήτηση για τον τουρισμό . Η Περιφερειάρχης θέλει να ακούσει από τους ίδιους τους επιχειρηματίες τις ανάγκες για δημόσιες υποδομές και βεβαίως πως κυλάει η τουριστική σεζόν.
Δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή
Ο κ. Στρίντζης στη συνέχεια ενημέρωσε την Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη για τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής του Ληξουρίου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περιοχή του Ξι, στη διάσημη παραλία ΞΙ με τον άργιλο και τις δυνατότητες αξιοποίησής της για θεραπευτικό τουρισμό ή τουρισμό ευεξίας λόγω των ιδιοτήτων του υλικού.
Όμως ο κ. Στρίντζης την ενημέρωσε ότι μετά την επιστημονική εξέταση του αργίλου της περιοχής ΞΙ διαπιστώθηκε ότι ιδιότητες του το περιορίζουν στη χρήση του για βαθύ καθαρισμό του δέρματος (πίλινγκ). Αυτό το έχουν διαπιστώσει και οι τουρίστες της περιοχής οι οποίοι απολαμβάνουν την παραλία με «λασπόλουτρα» αργίλου.
Πάντως η κα Κράτσα είπε ότι επειδή υπάρχει παρόμοιο υλικό και σε παραλία της Κέρκυρας έχει αναθέσει στο Πανεπιστήμιο Πατρών να εξετάσει και τα δυο υλικά και ανάλογα τα αποτελέσματα να προωθηθούν οι περιοχές είτε σαν προορισμοί θεραπευτικού τουρισμού, είτε τουρισμού ομορφιάς και ευεξίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταύρος Τραυλός επισήμανε ότι αυτή η μελέτη, όσο αφορά το Ξι, έχει ενταχθεί στην ΟΧΕ Παλικής, στο σχέδιο δηλαδή ανάπτυξης της περιοχής και την έχει αναλάβει κορυφαίος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η ευημερία των κατοίκων είναι και ευημερία των τουριστών
Η κα Κράτσα – Τσαγκαροπούλου ζήτησε από τον κ. Στρίντζη τη γνώμη του, τις εμπειρίες του από την κατάσταση των υποδομών στο Ληξούρι και πως επιδρούν στο τουρισμό.
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ : Στις συζητήσεις μας με επαγγελματικού φορείς και συναδέλφους υπάρχει η επιχειρηματολογία με την οποία διαφωνώ ότι πρέπει να κάνουμε προβολή της περιοχής μας με τη συμμετοχή μας σε εκθέσεις, με προβολή σε ξένα ΜΜΕ κλπ. Δεν λέω είναι απαραίτητες και αυτές οι ενέργειες αλλά διερωτώμαι πόσο πια θα διαφημίζουμε μόνο τις φυσικές ομορφιές του νησιού μας οι οποίες είναι και ευάλωτες λόγω και των καιρικών συνθηκών αλλά και λόγω των κινδύνων των σεισμών και των φυσικών καταστροφών που πλήττουν το νησί μας.. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Εφέτος έπληξαν την περιοχή μας Νοτιάδες απίστευτης διάρκειας , το αποτέλεσμα είναι να έχει σχεδόν εξαφανιστεί η παραλία.. Έρχεται ο επισκέπτης με το προσπέκτους που έχει πάρει από την έκθεση με φωτογραφίες προ 10ετίας και ψάχνει να βρει το ίδιο τοπίο. Που να το βρει; Oι Νοτιάδες εφέτος έχουν εξαφανίσει παραλίες.. το Ξι λχ είναι εφέτος μια μικρή λωρίδα άμμου. Κάποτε είχε πλάτος 20 μέτρα σήμερα είναι μόλις 4 μέτρα!! Με το ζόρι μπορούν τα τοποθετηθούν ομπρέλες για τους λουόμενους. Άλλα χρόνια είχαμε 3 και 4 σειρές ομπρέλες.. Δεν φτάνει που είχαμε τη συρρίκνωση και δραματική αλλαγή των παραλιών από τους σεισμούς του 2014, εφέτος μας κτύπησαν οι Νοτιάδες . Συνεχίζουμε με την τουριστική προβολή μας στα προσπέκτους, βρίσκουμε μια ωραία αυλή , ένα ωραίο εστιατόριο αλλά όταν έρθει ο πελάτης βλέπει μια άλλη εικόνα και τους δρόμους σμπαραλιασμένους από τις λακκούβες και τα πεζοδρόμια άθλια.
Κατά τη γνώμη μου η τουριστική ανάπτυξη του τόπου περνάει πρώτα από τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων , για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο συνεπάγεται ότι πρέπει να ζουν και σε ένα καλύτερο περιβάλλον με ασφαλτοστρωμένους δρόμους και όχι μπαλωμένους , σακατεμένους . Θέλουμε πεζοδρόμια που να περπατάμε με ασφάλεια, θέλουμε ωραία μαγαζιά , θέλουμε ένα πολιτιστικό χώρο , θέλουμε Μουσεία . Αυτά είναι που θέλουμε να δούνε οι επισκέπτες του νησιού μας. Τη δική μας ποιότητα ζωής. Αυτό είναι που θέλουμε να δούμε και εμείς όταν πάμε κάπου διακοπές. Επομένως η τουριστική ανάπτυξη ξεκινάει πρώτα από τη βελτίωση των υποδομών , την ανάπτυξη και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων
ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ-ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ : Το αναφέρω συνέχεια κ. Στρίντζη σε άρθρα μου και σε κάθε ευκαιρία : H ευημερία των κατοίκων είναι η ευημερία των τουριστών. Δεν μπορεί ο κάτοικος της τουριστικής περιοχής να ζει σε ένα περιβάλλον , σε μια κοινότητα που δεν του προσφέρει τα ούτε τις στοιχειώδης υποδομές όπως οι δρόμοι, για την καθημερινότητά του. Πρώτα πρέπει να κάνουμε για τους πολίτες και αυτά που θα κάνουμε ωφελούν και τους τουρίστες..
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ – Πρώτα για τους πολίτες. Όπως και εμείς όταν πάμε κάπου κάνουμε την έρευνά μας για την περιοχή, βλέπουμε φωτογραφίες που μπορεί να είναι και φωτοσοπ, διαβάζουμε άρθρα, κριτικές .. Ετσι κάνουν και οι τουρίστες για την Κεφαλονιά, για το Ληξούρι..
Δυστυχώς στα ξένα δημοσιεύματα και αξιολογήσεις νησιών τα τελευταία χρόνια δεν βλέπουμε την Κεφαλονιά , μπορεί να δούμε τον Μύρτο μόνο..
ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ – ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Δεν μπορείς να πηγαίνεις μόνο με τον Μύρτο ή μόνο με το ναυάγιο.. Έρχεται μια φυσική καταστροφή και στα παίρνει..
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ – Η Ασσος είναι το μόνο μέρος που μπορούμε να προβάλουμε και να είμαστε ειλικρινής με τον εαυτό μας ..
Τι να πούμε για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου κα Κράτσα και κύριε Τραυλέ.. το κλείσαμε .. Δέκα χρόνια κλειστό.. Και θα γκρεμιστεί.. έπρεπε να γκρεμιστεί;
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΑΥΛΟΣ : Eχει εσωτερικά προβλήματα γιατί έχει φυτευτά υποστυλώματα ..
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ – Πως να προβάλουμε την Κεφαλονιά κύριε Τραυλέ με Μουσείο κλειστό για δέκα χρόνια;
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΑΥΛΟΣ – Έχουμε επιτέλους καλά νέα κ. Στρίντζη. Βγαίνει σε πλειστηριασμό μελέτη κατασκευή του Μουσείο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Θα γκρεμιστεί και θα φτιαχτεί ένα ακριβώς ίδιο.
ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ – ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Το Μουσείο έχει επιτέλους δρομολογηθεί με ότι σημαίνει αυτό για ένα δημόσιο έργο. Αυτό είναι το τραγικό.. Τι καθυστερήσεις θα αντιμετωπίσει. Οι διαδικασίες των δημόσιων έργων είναι πολύ μακρές και ποτέ δεν θα εξαλειφθούν.. Οι χρονοβόρες διαδικασίες δεν μπορούν να φύγουν γιατί καλύπτουν θέματα διαφάνειας, ασφάλειας, ενστάσεων μεταξύ των ανταγωνιστών .. οι χρόνοι που απαιτούνται στα δημόσια έργα είναι κάτι το τρομερό.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΑΥΛΟΣ – Να σας πω ένα παράδειγμα που αφορά το Απολλώνιο, την μονάδα σας.. Πριν δυο χρόνια φιλοξενήσαμε την Εθνική Ομάδα στίβου με κορυφαίους αθλητές, όπως τον Κώστα Κεντέρη. Οι αθλητές πήγαν σε όλες τις τουριστικές περιοχές, φωτογραφήθηκαν, ανέβασαν ιστορίες στα social media ήταν μια πολύ μεγάλη προβολή για το νησί μας . Η φιλοξενία στο Αpollonio ήταν κάτι το εκπληκτικό , ενθουσιάστηκαν όλοι οι αθλητές και είναι κοσμογυρισμένοι έχουν κριτήριο .. Ο κ. Στρίντζης είχε την ευγενή καλοσύνη ένα μεγάλο μέρος των εξόδων να τα καλύψει με χορηγία και έμεινε ένα ποσόν κάτω των 5.000 ευρώ να πληρώσει η Περιφέρεια στον κ. Στρίντζη. Ντρέπομαι που το λέω αλλά ακόμα δεν έχετε πληρωθεί.. Οι διαδικασίες που απαιτούν οι υπηρεσίες, τα χαρτιά, οι καθυστερήσεις στην ενημέρωσή σας στο τι απαιτείται για να πάρετε αυτά τα ελάχιστα μας έχει φέρει σε αδιέξοδο..
ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ – ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Διαδικασίες που μας αποσπούν χρόνο και προσοχή από άλλα πιο ουσιαστικά θέματα..
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ – Δεν βλέπετε τα χωριά μας; Πόσα σπίτια είναι μισογκρεμισμένα από τους σεισμούς του 1953!! Υπάρχουν και από παλιότερο σεισμό.. Ακόμα γκρεμισμένα και αυτά.. Είναι ένα θέμα επιβίωσης των κατοίκων να βελτιωθεί το βιοτικό τους επίπεδο , η καθημερινότητά τους.. Όταν αντιμετωπίζουμε μια φυσική καταστροφή ακούμε ότι η περιοχή κηρύσσεται σε κατάσταση ανάγκης ώστε οι διαδικασίες να είναι αυτόματες «εδώ και τώρα»..
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΑΥΛΟΣ – Ακόμα και σήμερα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι τρεις δήμοι.
ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ – ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ – Δυστυχώς όσο αφορά τις διαδικασίες η νομοθεσία δέχεται επίσπευση μόνο για τα ζητήματα των πρώτων ημερών κυρίως προστασίας των πολιτών , καθαρισμοί δρόμων.. Μετά όλα πάνε στο δρόμο της γραφειοκρατίας και των καθυστερήσεων.
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ – Θυμάμαι ότι αμέσως μετά τους σεισμούς είχε έρθει στο Ληξούρι ο Υπουργός Υποδομών κ. Σπρίτζης και μας είχε υποσχεθεί ότι θα γίνουν εάν σωρό έργα κυρίως οδικά έργα καλυμμένοι πίσω από το νόμο των έκτακτων αναγκών και τη δυνατότητα απευθείας αναθέσεων εργασιών. Δυστυχώς υπάρχει ένας κόσμος , επαγγελματίες στο χώρο των δημόσιων έργων που δεν δέχονται αυτές τις διαδικασίες . Και βεβαίως οι εκάστοτε αντιπολιτεύσεις στα δημοτικά και περιφερειακά όργανα που κάνουν λες και δεν θέλουν να γίνει το έργο.. Ορίστε που έχουμε φθάσει.. Να μην έχουν αποκατασταθεί υποδομές όχι μόνο από τους σεισμούς του 2014 αλλά και παλιότερους.. Σας τα λέω ωμά γιατί πλέον η αγανάκτηση έχει φθάσει στο κόκκινο.. «Δεν πάει άλλο».. κυρία Κράτσα.. «Δεν πάει άλλο» κύριε Τραυλέ.
Να σας πω και για κάποιες εργολαβίες που από αλλού ξεκινάνε και αλλού καταλήγουν; Να σας πω για τις οπτικές ίνες που έδωσα μάχες να έρθουν στο Ξι, ξεκίνησαν από τη Σάμη αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο έστριψαν στο πουθενά προς στην Αγία Θέκλη; Ποτέ δεν ήρθαν στο Ξι!
ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ – ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Το Ληξούρι χρειάζεται τα πάντα όσο αφορά και τις υποδομές. Το Ληξούρι έχει μεγάλη ανάγκη από έργα υποδομών για να αποκτήσει ταυτότητα. Δυστυχώς δεν είναι μόνο το Ληξούρι.. Είναι όλη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Που να έρθετε στην Κέρκυρα να δείτε την κατάσταση. Το κόσμημα των Ιονίων Νήσων.. Κατεστραμμένο οδικό δίκτυο, ύδρευση ,αποχέτευση. Η τουριστική κίνηση έχει επιβαρύνει όλες τις υποδομές . Δώσαμε 25 εκατ. για ασφαλτοστρώσεις . 35 χρόνια είχε να πέσει άσφαλτος στην Κέρκυρα , τα έχασαν οι Κερκυραίοι.. δεν το περίμεναν.. Μας δίνουν συγχαρητήρια αλλά τους λέω «Ντρέπομαι για αυτή την κατάσταση του νησιού και ας μην ευθύνομαι, ντρέπομαι πως έχει μείνει πίσω η Κέρκυρα στις υποδομές.. Ντρέπομαι ως Περιφερειάρχης να ακούω ότι επί 35 χρόνια δεν έχει πέσει άσφαλτος.. Και αφού ρίξαμε την άσφαλτο κολλήσαμε στις διαγραμμίσεις γιατί έρχεται μηχάνημα από τα Τρίκαλα όχι όταν το θέλεις καθώς καλύπτει και δήμους.. Και εκεί που λες ουφ τελείωσε αυτό σου έρχεται ένας «Μπάλλος» , μια φυσική καταστροφή και στα γκρεμίζει όλα.. Δυστυχώς είναι εγκαταλελειμμένα τα Ιόνια νησιά από χρόνια..
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ : Κα Κράτσα θα θέλαμε να δούμε το θέατρό μας να λειτουργεί..είναι πολύ σημαντικό για τους Ληξουριώτες ..
ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ – ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ – Θα γίνει το θέατρό σας.. Έχουμε και την ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ξεχασμένη στο Υπουργείο Παιδείας η υπόθεση..
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ – Δυστυχώς οι ζημιές στην ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟ χειροτέρεψαν
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΑΥΛΟΣ – Έχει έρθει ο πρόεδρος ο κ . Πετράτος στη Περιφέρεια, τον έφερα σε επαφή με το Υπουργείο , βρήκαμε και Ληξουριώτη εκεί που βοήθησε πολύ. Η μελέτη ήταν για χρόνια στο Υπουργείο Παιδείας δεν έγινε τίποτε και τελικά έγινε η μελέτη από ντόπιους εδώ στο Ληξούρι..
ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ – ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ – Αυτό που έχω διαπιστώσει εγώ είναι ότι για την Περιφέρεια για τον εκάστοτε Περιφερειάρχη η πρώτη θητεία η πρώτη 4ετία είναι για δουλεύεις ασταμάτητα , να μπουν δε μια βάση κάποια πράγματα άμεσης προτεραιότητας . Δεν φαίνεται έργο στη 4ετία γιατί τα προβλήματα είναι σε βάθος χρόνου. Όπου γίνονται ουσιαστικά έργα θα δείτε ότι ο Περιφερειάρχης θα έχει επανεκλεγεί πολλές 4ετίες..
Αλλά να μιλήσουμε κ. Στρίντζη και για τι σεζόν; Πως πάτε;
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ Καλά πάει η σεζόν.. Έχουμε κάποια ανησυχία το τελευταίο διάστημα για τις κρατήσεις του Αυγούστου. Έχουμε επίσης μειωμένο ενδιαφέρον από Έλληνες . Ο βασικός κορμός των πελατών μας είναι Άγγλοι. Εφέτος η Αγγλική αγορά βοήθησε ακόμα περισσότερο την Κεφαλονιά γιατί έχουν αυξήσει τις κρατήσεις τους , σε αντίθεση με άλλες αγορές που έχουν πέσει. Πχ οι Ολλανδοί έχουν μεγάλη μείωση. Το αφήγημα διεύρυνσης της σεζόν εξαρτάται αποκλειστικά από τους τουρ οπερεϊτορς (ΤΟ’s), αυτοί καθορίζουν την έναρξη και λήξη της σεζόν.. Εμείς πως να λειτουργήσουμε μετά το τελευταίο δρομολόγιο της TUI και της Jet2 με δικές μας δυνάμεις; Ακούμε ότι πέφτει το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών Low cost και πέφτει για κάποιες αιτίες. Μόνο αυτές οι εταιρείες μπορούν να δώσουν ώθηση μόνο αν έχουν χαμηλά κοστολόγια.. μεταξύ αυτών των κοστολογίων είναι και τα τέλη των Αεροδρομίων . Η Fraport ανακοίνωση για μειωμένα τέλη στα Αεροδρόμια που διαχειρίζεται.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΑΥΛΟΣ -Είναι και ένα άλλο μεγάλο θέμα στην επέκταση της σεζόν. Το νησί δεν είναι έτοιμο νωρίς. Οι επαγγελματίες ιδιαίτερα τα εστιατόρια δεν μπορούν να ανοίξουν νωρίς, είναι μεγάλα τα κόστη λειτουργίας μιας επιχείρησης. Έχουν γίνει προσπάθειες, έχει έρθει κόσμος νωρίτερα σε βίλες αλλά η κατάσταση τους απογοήτευσε. Δεν έβρισκαν εστιατόρια, οι δρόμοι χορταριασμένοι, τα σπίτια και τα μαγαζιά κλειστά.. Το ίδιο γίνεται και στο τέλος της σεζόν. Τα εστιατόρια μαζεύονται, τα water sports εξαφανίζονται, τα σουβενίρ κλείνουν.. Δυστυχώς δεν μπορούμε να υποσχεθούμε στους Low Cost ότι το νησί μας θα είναι έτοιμο για τους πρώιμους και ύστερους τουρίστες..
Δυστυχώς εφέτος σύμφωνα με δηλώσεις tour operators δεν υπήρξε ενδιαφέρον τουριστών για νωρίτερα, ακυρώθηκαν πτήσεις λόγω έλλειψης επιβατών!
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΡΙΝΤΖΗΣ : Όπως είπε και η κυρία Κράτσα πρέπει να βελτιωθούν οι υποδομές, η εικόνα , η δημόσια εικόνα του προορισμού.. Πρέπει αυτές οι υποδομές να προσφέρουν στους μόνιμους κατοίκους αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους την οποία θα απολαμβάνουν και οι επισκέπτες .
ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ – ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Ο τουρίστας πρέπει να έρχεται πρωτίστως για να ζήσει την εμπειρία της καθημερινότητάς μας αυτό είναι ο καθημερινός πολιτισμός . Ασφαλείς δρόμοι, όμορφα πεζοδρόμια , εστιατόρια με τοπικά προϊόντα, Μουσεία ανοικτά, γκαλερί..
Στη γκαλερί του Apollonio Asterias Resort
Μια που είπαμε για γκαλερί μπορούμε να επισκεφτούμε την γκαλερί του ξενοδοχείου, έχω ακούσει ότι έχετε σπουδαία έργα τέχνης..
Δεσπόζουσα θέση στο χώρο του πολυτελούς συγκροτήματος έχει το οίκημα που στεγάζει έργα τέχνης , όπως είπε η κα Ιωάννα Κονταρίνη, έχουν συλλεχτεί με χρόνιες προσπάθειες και ένα ένα μέχρι να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Η κα Κράτσα συνεχάρηκε την κα Κονταρίνη και τον κ. Στρίντζη για την αγάπη τους στη τέχνη επισημαίνοντας ότι αυτό είναι που θέλουμε για τον τουρισμό μας να φέρνει τους ξένους σε επικοινωνία με τη τέχνη.
Στο χώρο επίσης υπάρχει και ένας νοσταλγικός θερινός σινεμά όπου παίζει ασταμάτητα “Το μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι”..
Ακολούθησε ξενάγηση στους εξωτερικούς χώρους κυριολεκτικά πνιγμένους στο πράσινο. Περισσότεροι από 10 κηπουροί και τεχνίτες προσφέρουν τη τέχνη τους στους κήπους.
Η πρωτότυπη αυτή συζήτηση της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, του Αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού με τον επιχειρηματία Γεράσιμο Στρίντζη και τη γοητευτική συζυγό του και Δ/ντρια Ιωάννα Κονταρίνη, έληξε δίπλα σε μια δροσερή πισίνα κάτω από τα παραξενεμένα βλέμματα των κολυμβητών που μας έβλεπαν έτσι ντυμένους παρά τον καύσωνα.
Μάλλον δεν θα πούμε ότι έληξε η συζήτηση.. Αντίθετα άνοιξε μια μεγάλη κουβέντα που θα συνεχιστεί τον Οκτώβρη..
Ελένη Δ. Χιόνη