More
    Αρχική LIFESTYLE Μαγειρική

    Συνταγή για γλυκό του κουταλιού βύσσινο

    BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

    78

    Τα παραδοσιακά γλυκά κουταλιού είναι τέλεια μιας και μπορείς να τα σερβίρεις τόσο σκέτα όσο και με παγωτό και το βύσσινο είναι το πιο λαχταριστό.

    Συστατικά

    • 1 κιλό βύσσινο
    • 1 κιλό ζάχαρη
    • 1 φλ. νερό
    • 1 βανίλια
    • χυμό από μισό λεμόνι

    Τρόπος Μαγειρέματος

    • Πλένεις πολύ καλά τα βύσσινα και αφαιρείς τα κουκούτσια προσεχτικά
    • Σε ένα μπολ τοποθετείς εναλλάξ τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε στρώσεις
    • Σκεπάζεις το μπολ µε διάφανη μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο για 10 περίπου ώρες ελέγχοντας κατά διαστήματα αν έχουν συγκεντρωθεί υγρά που πρέπει να απομακρύνεις
    • Βάζεις τα κουκούτσια σε ένα ποτήρι με νερό και τα αφήνεις στην άκρη
    • Ρίχνεις τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε µία κατσαρόλα, προσθέτεις νερό, τη βανίλια, ανακατεύεις καλά και τα βράζεις σε δυνατή φωτιά
    • Μόλις πάρουν μία βράση τη χαμηλώνεις και τα αφήνεις για 10 λεπτά ακόμη αφαιρώντας τον αφρό που συγκεντρώνεται
    • Βγάζεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνεις το γλυκό να κρυώσει
    • Μετά από 10 περίπου ώρες το βράζεις και πάλι μέχρι να δέσει το σιρόπι
    • Μερικά λεπτά πριν προσθέτεις το χυμό λεμονιού
    • Το αποσύρεις από την εστία και περιμένεις για μισή περίπου ώρα
    • Μοιράζεις το γλυκό σε γυάλινα βάζα χωρίς να τα γεμίσεις
    • Τα κρατάς σε δροσερό μέρος και στο ψυγείο αν τα ανοίξεις.Το φυλάμε σε σκιερό και δροσερό μέρος εκτός ψυγείου και μετά το άνοιγμα εντός ψυγείου.
    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις