Στους 40 σκαρφαλώνει και σήμερα ο καύσωνας άρα η κουζίνα πρέπει να μαγερεύει φαγιά ελαφριά.. δροσερά ή χλιαρά..
Ετούτη την εποχή βάρτσαμο για τα στομάχια (λόγω της μεγάλης φρουτοφαγίας) είναι μια νερόσουπα με φρέσκο πομοντόρο (ή κουμεντόρι) και ένα μπουκούνι σέληνο.. Αλατάκι. λίγο λαδάκι, σπαγγέτο και έτοιμη.. Οσοι είχανε ζωντανά στο βιός τους, τη συνοδεύανε με λίγη φέτα..
Να κρυάνει πρώτα ε!
Ο Διονύσης Φραγκισκάτος μας θύμισε σήμερα μέρα καύσωνα ετούτο το φαγάκι της “Povera” κουζίνας του νησιού μας.. Θα τηνε φτιάσω αλλα θα τηνε φάμε κρύα με λίγη καυτερή πιπερίτσα όσο τόσο..
Ε.Χ.