Το ροδάκινο είναι φρούτο εποχής κι εσύ μπορείς να φτιάξεις το πιο λαχταριστό παγωτό που θα λατρέψουν τα παιδιά και όχι μόνο.
Συστατικά
- 1/2 κιλό ροδάκινα κομμένα σε μικρά καρέ
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 2 κούπες πλήρη κρέμα γάλακτος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις τα ροδάκινα στο μπλέντερ και προσθέτεις τον χυμό λεμονιού κρατώντας 1-2 για το τέλος
- Ανακατεύεις μέχρι να πολτοποιηθούν και ρίχνεις το γάλα, τη βανίλια, το αλάτι και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Αφήνεις το μείγμα στην άκρη και σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος για 4 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις το μείγμα με τα ροδάκινα και ανακατεύεις απαλά με την σπάτουλα.
- Βάζεις το μισό μείγμα σε μία φόρμα που έχεις στρώσει προηγουμένως χαρτί ψησίματος βάζεις μερικά κομμάτια ροδάκινα και απλώνεις το υπόλοιπο μείγμα
- Το σκεπάζεις και το βάζεις στην κατάψυξη για 6-7 ώρες
- Αφήνεις το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου 20 περίπου λεπτά και σερβίρεις.