Συνταγή για παγωτό ροδάκινο

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

73

Το ροδάκινο είναι φρούτο εποχής κι εσύ μπορείς να φτιάξεις το πιο λαχταριστό παγωτό που θα λατρέψουν τα παιδιά και όχι μόνο.

  • 1/2 κιλό ροδάκινα κομμένα σε μικρά καρέ
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 2 κούπες πλήρη κρέμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις τα ροδάκινα στο μπλέντερ και προσθέτεις τον χυμό λεμονιού κρατώντας 1-2 για το τέλος
  • Ανακατεύεις μέχρι να πολτοποιηθούν και ρίχνεις το γάλα, τη βανίλια, το αλάτι και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Αφήνεις το μείγμα στην άκρη και σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος για 4 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις το μείγμα με τα ροδάκινα και ανακατεύεις απαλά με την σπάτουλα.
  • Βάζεις το μισό μείγμα σε μία φόρμα που έχεις στρώσει προηγουμένως χαρτί ψησίματος βάζεις μερικά κομμάτια ροδάκινα και απλώνεις το υπόλοιπο μείγμα
  • Το σκεπάζεις και το βάζεις στην κατάψυξη για 6-7 ώρες
  • Αφήνεις το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου 20  περίπου λεπτά και σερβίρεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις