Τα σύκα είναι τα απόλυτα φρούτα του καλοκαιριού με τα οποία μπορείς να φτιάξεις την πιο λαχταριστή, σπιτική μαρμελάδα.
Συστατικά
- 1 κιλό σύκα, κομμένα στα τέσσερα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 170 γρ. μέλι
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις τα σύκα, τη ζάχαρη και το μέλι σε μια κατσαρόλα και τα βράζεις ανακατεύοντας διαρκώς με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη αλλά και για να μην κολλήσουν
- Τα αφήνεις να πάρουν μία βράση, χαμηλώνεις τη φωτιά και συνεχίζεις το βράσιμο για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η μαρμελάδα
- Την ελέγχεις και ανακατεύεις συχνά
- Αποσύρεις τη κατσαρόλα από την εστία και προσθέτεις τη βανίλια και το χυμό λεμονιού
- Ανακατεύεις καλά και μοιράζεις τη ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα που σφραγίζεις και γυρίζεις ανάποδα πάνω σε μια πετσέτα στο τραπέζι
- Όταν κρυώσει την αποθηκεύεις σε δροσερό μέρος.