Συνταγή για μαρμελάδα σύκο

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

72

Τα σύκα είναι τα απόλυτα φρούτα του καλοκαιριού με τα οποία μπορείς να φτιάξεις την πιο λαχταριστή, σπιτική μαρμελάδα.

  • 1 κιλό σύκα, κομμένα στα τέσσερα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. μέλι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις τα σύκα, τη ζάχαρη και το μέλι σε μια κατσαρόλα και τα βράζεις ανακατεύοντας διαρκώς με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη αλλά και για να μην κολλήσουν
  • Τα αφήνεις να πάρουν μία βράση, χαμηλώνεις τη φωτιά και συνεχίζεις το βράσιμο για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η μαρμελάδα
  • Την ελέγχεις και ανακατεύεις συχνά
  • Αποσύρεις τη κατσαρόλα από την εστία και προσθέτεις τη βανίλια και το χυμό λεμονιού
  • Ανακατεύεις καλά και μοιράζεις τη ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα που σφραγίζεις και γυρίζεις ανάποδα πάνω σε μια πετσέτα στο τραπέζι
  •   Όταν κρυώσει την αποθηκεύεις σε δροσερό μέρος.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις