Διακοπές στην Ιταλία, με περιορισμούς σε παραλίες | Πρόστιμα για μασάζ, τσόκαρα, πετσέτες και στάσεις σε δρόμους….

Η παραλία Cala dei Gabbiani στη Σαρδηνία

165

Περιορισμούς στην εισροή επισκεπτών επιβάλουν αυτό το καλοκαίρι αρκετοί δημοφιλείς προορισμοί στην Ιταλία.

Έτσι:

Στη Σαρδηνία:

  • Ο Δήμος Μπαουνέι έχει ορίσει ανώτατο όριο 300 ατόμων την ημέρα στις εκπληκτικής ομορφιάς παραλίες Cala dei Gabbiani και Cala Biriala. Ωστόσο, η μεγαλύτερη παραλία Cala Mariolu, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 700 άτομα καθημερινά. Ο δήμαρχος Stefano Monni εξήγησε ότι η προηγούμενη πρακτική να συνωστίζονται χιλιάδες λουόμενοι καθημερινά σε αυτές τις παραλίες δεν είναι πλέον εφικτή, εξ ου και η ανάγκη για αυτά τα μέτρα.
  • Το Cala Goloritzè, προσβάσιμο μόνο με σκάφος, θα περιορίσει τους καθημερινούς επισκέπτες του σε 250 άτομα με είσοδο 6 ευρώ την ημέρα.Το Cala Sisine και η κύρια παραλία της Santa Maria Navarrese έχουν επίσης όρια επισκεπτών, με μέγιστο αριθμό 1600 και 1300 ατόμων, αντίστοιχα.
  • Υπενθυμίζεται ότι στην παραλία La Pelosa στο Stintino στη Σαρδηνία απαγορεύεται το άπλωμα πετσέτας στην παραλία εάν δεν υπάρχει από κάτω μια ψάθα. Η δημοτική Αρχή έλαβε αυτή την απόφαση για να προστατεύσει τη λευκή άμμο της Σαρδηνίας. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πετσέτες συμβάλλουν στην απώλεια άμμου, επομένως μόνο όσοι έχουν ψάθες μπορούν να ξαπλώσουν στην παραλία. Όσοι τουρίστες ξαπλώνουν στις πετσέτες τους χωρίς ψάθα από κάτω θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 100 ευρώ. Επίσης, η ρύπανση στην παραλία μπορεί να επιφέρει πρόστιμο 160 ευρώ.
  • Οι επισκέψεις στις παραπάνω παραλίες γίνεται με προηγούμενη κράτηση μέσω της εφαρμογής “Heart of Sardinia” έως και 72 ώρες νωρίτερα> Η πληρωμή του εισιτηρίου των 3,5 ευρώ το άτομο μπορεί επίσης να γίνει μέσω της εφαρμογής.

** Στο Κάπρι επιβάλλεται πρόστιμο σε όσους φορούν ξύλινα σανδάλια λόγω του θορύβου που κάνουν.

** Επίσης, απαγορεύεται το μασάζ σε διάφορες ιταλικές παραλίες, συμπεριλαμβανομένων αυτών στην Εμίλια-Ρομάνια, την Τοσκάνη και τις ακτές της Αδριατικής, με πρόστιμο 100 ευρώ για το άτομο που απολαμβάνει το μασάζ.

** Στο Πορτοφίνο υπάρχουν οι «κόκκινες ζώνες» σε δρόμους όπου απαγορεύεται η στάση. Αυτό διασφαλίζει την ομαλή ροή της κυκλοφορίας και την έξοδο σε οδούς διαφυγής. Το κέντρο της πόλης και οι κοντινές παραλίες εμπίπτουν σε αυτήν την «κόκκινη ζώνη». Όσοι παραβιάσουν αυτόν τον κανόνα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμα που κυμαίνονται από 68 έως 275 ευρώ.
** Η λίμνη Garda, η μεγαλύτερη της Ιταλίας, Βόρεια της Βερόνας, είναι ένας πολύ γνωστός τουριστικός προορισμός με αυστηρούς κανονισμούς για τους επισκέπτες. Η αστυνομία της πόλης έχει απαγορεύσει κάθε δραστηριότητα που ενοχλεί τον “διπλανό”: τρέξιμο, ρίψη αντικειμένων, σπρωξίματα ή τραβήγματα στις παρέες, πιτσίλισμα με νερό διερχόμενων και άλλα “διασκεδαστικά” για όσους τα κάνουν αλλά όχι για τους παρακείμενους σε αυτούς στην παραλία… Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 100 έως 600 ευρώ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις