Ποια γενιά ξέρει να αξιοποιεί στο έπακρο τα ταξίδια

43

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η Generation Z (όποιος γεννήθηκε μετά το 1997 σύμφωνα με το Pew Research Center) έχει διαφορετική κοσμοθεωρία από αυτές της Generation X και ακόμη και των Millennials (όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996).

Οι νέοι που απαρτίζουν τη Gen Z δεν γνώρισαν ποτέ έναν κόσμο χωρίς το διαδίκτυο.

Στην πραγματικότητα, μια νέα έρευνα του Bankrate που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2023 έδειξε ότι, φέτος, οι νεότερες γενιές είναι πιο πιθανό να ταξιδεύουν απλώς για διασκέδαση από ό,τι οι παλαιότεροι ομόλογοί τους.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το 68% των ερωτηθέντων Gen Z σχεδίαζε να ταξιδέψει για αναψυχή φέτος, μαζί με το 69% των Millennials.

Ο αντίκτυπος της οικονομικής τιμής στα ταξιδιωτικά σχέδια της Gen Z

Πρόσφατα δεδομένα υπογραμμίζουν το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες της Gen Z θέλουν να βγουν έξω και να εξερευνήσουν και ότι είναι πρόθυμοι να το κάνουν ακόμα κι αν τα οικονομικά τους δεν είναι ακριβώς τετράγωνα.

Βασικά στοιχεία:

  • Το 24% των ταξιδιωτών της Gen Z σχεδίαζε να ξοδέψει λιγότερα ταξίδια φέτος σε σύγκριση με πέρυσι λόγω οικονομικών ανησυχιών.
  • Το 47% των ατόμων Gen Z που δεν κάνουν καλοκαιρινές διακοπές φέτος είπαν ότι είναι επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.
  • Το 61% των Gen Zers που πραγματοποίησαν τρία ή περισσότερα ταξίδια αναψυχής τους προηγούμενους 12 μήνες προέρχονται από νοικοκυριά με κέρδη κάτω των 50.000 δολάρια ετησίως.
  • Περισσότεροι από τους μισούς (52%) των ενηλίκων Gen Z θεωρούνται συχνοί ταξιδιώτες, που σημαίνει ότι πραγματοποιούν τουλάχιστον τρία ταξίδια αναψυχής κατά το προηγούμενο έτος.
  • Το 43% των Gen Zers που έκαναν καλοκαιρινές διακοπές φέτος δήλωσαν ότι θα επισκεφθούν την παραλία, ενώ το 32% δήλωσαν ότι θα έκαναν διακοπές.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις